imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Elnöki mindennapok az iPhone kameráján keresztül


Azt már tudjuk, hogy az amerikaiak egyharmada szerint az Apple jól kormányozná az Egyesült Államokat, de úgy néz ki, hogy nemcsak a nép elégedett az Apple-lel, hanem a vezetőség is. És ha nem is valószínű, hogy Tim Cook egyhamar elfoglalja az ovális irodát, de az iPhone-nak kicsit sikerült a közelébe férkőznie.

Persze nem a megrögzött BlackBerry felhasználó Barack Obamáról van szó, hanem Pete Souza fotósorozatáról, ami azért jelentős, mert ő az elnök és Fehér Ház hivatalos vezető fotósa. A Shot on iPhone kampánnyal az Apple egyébként is igyekezett úgy pozicionálni telefonját, hogy azzal bárki könnyedén remek minőségű képeket tud készíteni. A dolog pedig úgy néz ki tényleg működik, az iPhone-nal készült képek évek óta uralják a Flickr-t, megelőzve a tükörreflexes gépeket is.

obama-blackberry
Barack Obama amerikai elnök – nem egy iPhone-nal a kezében.

Tavaly a karácsonyi készülődést örökítette meg iPhone-nal Brooks Kraft a Fehér Házban, most Pete Souza sorozata inkább az elnöki mindennapokról szól, amiket folyamatosan közzétett Instagramon is. Ezzel kapcsolatban ezt mondta:

Továbbra is az a hozzáállásom az Instagram folyamhoz, hogy minden négyzet alakú képet iPhone-nal készítek, a horizontálisan vagy vertikálisan teljes szélességűeket pedig egy tükörreflexes géppel (általában Canon 5D Mark III, de posztoltam már Sony, Nikon és Leica fényképezővel készülteket is).

Érdekesség, hogy bár az Instagram már engedi, hogy ne csak négyzet alakú, hanem teljes képeket is megosszunk, Souza mégis kitart eme formátum mellett, sőt, kijelenti, hogy nagyra tartja azokat a fotósokat, akik ennek ellenére továbbra is így teszik közzé fotóikat. A sorozatot Tim Cook is lenyűgözőnek nevezte Twitter bejegyzésében.

Egy pár fotót mi is megosztunk itt, de érdemes megnézni az egész, 58 darabból álló változatos (Fehér Ház, elnöki kutyák, Air Force One, utazások stb.) sorozatot.

pete-souza-iphone pete-souza-iphone2 pete-souza-iphone3

Források: 9to5 Mac, Apple Insider

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!