imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

[ÉLŐ] Apple Event – a “tanulmányi kirándulás” bejelentései


Amióta az Apple kiküldte a meghívókat néhány kiválasztott újságírónak erre az úgynevezett tanulmányi kirándulásra, a világ erre fogékony fele sorra gyártja a találgatásokat azzal kapcsolatban, hogy mit takarhat a rejtélyes megnevezés. A találgatásoknak vége, eljött az igazság pillanata, 17:00-tól élőben közvetítjük a fejleményeket. Tartsatok velünk!

Így az utolsó pillanatokban már tényleg teljesen felesleges találgatni, de azért a hangulatfokozás végett leírnánk, hogy optimista források szerint az olcsó Apple Pencil támogatással megáldott iPadtől kezdve, a MacBook Air utódján keresztül az Apple Pencil második generációjáig sokminden lehetséges. Egy biztos, az online Apple Store-t már lelőtték, tehát valamilyen termék egészen biztosan érkezni fog. A kérdés már csak az, hogy mi.

Kövessétek velünk együtt a fejleményeket ebben a folyamatosan frissülő cikkben, és lepődjünk meg közösen!

16:58 Akkor kezdődjék a show! Az Apple éppen a What is a computer reklám filmzenéjével hergeli az összegyűlteket.

17:00 Elindult egy videó a reklámban látható kisgyerekkel, közben olyan bölcsesség hangzanak el, mint a “You make something that nobody has ever thinked of.” – minden a szokásos.

17:03 Tim Cook a színpadon! A megszokott “nagyon izgatott” fejjel.

17:04 A háttérben egyébként Chicago látható Apple Pencillel rajzolva.

17:05 A helyszín nem véletlen, a környéken 370 ezer gyereket tanítanak kódolni állami iskolákban [CPS (Chicago Public Schools)] az Apple-lel karöltve.

17:06 Több mint 1,1 milliárdos költségvetési hiánnyal küzdöttek ezek az iskolák egyébként – ez annyi pénz amennyit az Apple 10 nap alatt kitermel.

17:08 Cook áttért a Swift Playgrounds kódolást tanító alkalmazásra, aminek használatát gyerekek és tanárok Apple Store-os oktatásokon sajátíthatják el.

17:10 Cathleen Richardson, egy Apple dolgozó lépett a színpadra és munkájáról beszél, amivel a tanárokat igyekeznek segíteni.

17:13 Greg Joswiak az Apple marketingért felelős vezetője vette át a színpadot, mögötte nagybetűkkel egy iPad felirat. Azt hiszem ez sokat sejtet a várható eseményekről.

17:15 Greg Joswiak mindenféle statisztikáról beszélt, köztük kiemelve 200 000 tanulást segítő alkalmazás található az App Store-ban. Juhé!

17:16 Ez a videó ment egyébként.

17:18 Valaki a Twitteren megjegyezte, hogy szerinte ez az első alkalom, hogy az Apple látványosan eltávolodott a Jobs féle minimalista prezentációktól és színes, sokdiás valamit tart. Egyet tudunk érteni.

17:19 ÚJ iPAD!!!!!

17:21 Apple Pencil támogatás – döntés és nyomásérzékenység, a “legelérhetőbb árú” iPad ever. 9,7″-es méretben. FaceID helyett Touch ID.

17:23 Apple Pencil supportos iWork frissítés is érkezett az alkalomhoz illetőn.

17:24 Van benne egy “Smart Annotation” nevű cucc is, ez valami olyasmi lesz aminek segítségével a tanárok belejavíthatnak a nebulók munkáiba.

17:26 A tanárok úgynevezett Digital Books-ok segítségével készíthetnek “könyveket” az osztályaiknak (régebbi nevén iBooks Author néven futott és csak Macre volt elérhető, de mostantól iPadre is).

17:27 A Boulevard AR demózása zajlik épp, amiről még fogalmunk sincs, micsoda, de menőn hangzik. Gondolom edukációs célok lesznek a fókuszban.

17:30 Hivatalos iPad videó

17:32 Multi User lett az iPad, de nem középiskolás fokon. A Shared iPadet akár egy egész osztály tudja használni.

17:33 Ingyen 200 giga iCloud tárhely az iskolásoknak. Remélem az egyetemista is iskolásnak számít…

17:35 Hoppá. Harmadik féltől származó stylust is lehet majd használni, ha jól értettük a mondást. Be is mutattak egy 49 dodós Logitech Crayon ceruzát. Nocsak, nocsak. Ja, és van hozzá olcsó billentyűzet is.

17:37 Classroom app – júniuban jön béta fázisban Macre. Tanároknak szóló menedzselő alkalmazásról van szó, amellyel a gyerekek eszközeit tudják igazgatni.

17:38 Ezeket a cuccokat egyébként szerintem csak akkor fogjuk rendesen megérteni, ha lesznek hozzá videós bemutatók, így szövegen annyira nem jön át. Illetve meglátjuk, hogy Magyarországon mennyire lesznek relevánsak…

17:41 Az egészhez járul majd egy ClassKit API a fejlesztőknek, amit júniusban mutatnak majd be. Pont amikor mindenki nyári szünetre megy. Ügyes :D Legalább lesz idje beszerezni az iskoláknak szeptemberre.

17:42 Lett külön weboldal is. Az Apple Teacher lesz az év szava Amerikában tippem szerint.

17:48 Sok érdemtelen információ után megtudtuk, hogy a Swift a leggyorsabban növekvő programnyelv.

17:49 Éles váltás után arról is szó esett, hogy a tanárok 77%-a nő.

17:50 Everyone can code. Teachers can code. – ez az új mottó.

17:53 Everyone can create. Ez ma a nagy szavak éjszakája lesz.

17:56 300 tanárt zsúfoltak be a terembe. Mindenkit nagyon dicsérnek Apple-ék.

17:59 Tim Cook visszatért a színpadra. Ilyen szavakkal:

This is an important day for Apple. We hope that it’s an important day for students and teachers around the world, too.

18:00 Elég zárszójellegűnek hangzik. Na, egy jó One more thing a végére?

18:02 Összefoglalja a bemutatott dolgokat. És one more thing helyett egy videó, illetve zárógondolat fért bele:

We think it’s an honor to be able to support teachers.

18:05 Nemsokára kezükbe vehetik az újságírók az új iPadet, megnyomogatják – gondolom hamarosan írnak is majd róla.

18:08 Tapsvihar, és a többi. Stay tuned for more.

18:10 Itt a záróvideó is.

18:10 Ennyi volt a móka mára! Most búcsúzunk az élő közvetítéstől, este jelentkezünk egy összefoglaló cikkel.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!