imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Előbb érkezik iPhone-ra a virtuális valóság, mint Macre?


Előző héten írtunk arról, hogy az Oculus leállította az összes fejlesztést, ami a Rift VR szemüvegek Mac támogatásával volt kapcsolatos. Így egyből arra következtethettünk, hogy az Apple termékek kedvelői egy ideig nem részesülnek a virtuális valóság által nyújtott élményekből. Ez talán mégse lesz így, de a dolgok jelenlegi állása szerint nem Machez fog megjelenni valóságot szimuláló szemüveg, hanem iPhone-hoz.

Igaz, most is lehet Google Cardboardot használni iPhone-hoz, ha ilyen élményre vágyunk, de a IonVR ennél sokkal komolyabb hardvert ígér nekünk, ráadásul még idei megjelenéssel. Igazából az működési elve hasonló lenne, mint a Cardboardnak. A kijelző az iPhone képernyője lenne, és egy alkalmazás jelenítene meg az egyes lencsékhez eltérő képeket. Ami viszont gyökeresen más, hogy a Cardboard nem képes érzékelni a mozgást, hiszen tulajdonképpen egy darab kartonról van szó. Az IonVR-ban viszont egy úgynevezett MotionSync technológia üzemel, ami nem csak a fejünk mozgását képes rögzíteni és továbbküldeni az iPhone alkalmazásnak, de abban is jelentős fejlődést hoz, hogy a virtuális valóság által okozott rosszullétet csökkenti.

googlecardboard

A hardverbe integrálva egy fejhallgató is helyet kapna, amivel teljesen térhatású hangot ígérnek az IonVR fejlesztői. Ráadásul egy kis plusz elektronikával az iPhone dolgát is megkönnyítik, hiszen az adatfeldolgozás egy részét nem a telefonunk, hanem ez az eszköz végezné majd. Ezáltal egy olyan problémának is elejét vehetnénk, ami bizonyosan problémát jelentene: a rövid akkumulátor idő. Az IonVR leírása szerint az összes alkatrész cserélhető lenne, így nem kell attól félni, hogy egy rossz mozdulat után az egész eszköz megy a kukába.

patent-headset

Az érdekesség, hogy az elemzők szerint idén és jövőre fog bekövetkezni, az az óriási robbanás a VR piacon, ami teljesen meg fogja változtatni az emberek hozzáállását ehhez a technológiához. Azt már eltalálták, hogy 2016 lesz az az év, ahol a legtöbb VR terméket fejlesztő cég piacra dobja a termékét, úgyhogy ebben is lehet valami. Az iPhone-t viszont nem tartották egyáltalán potenciális platformnak, hiszen az eddigi iPhone-os eszközök csak szimulálták a virtuális valóságot, valójában nem voltak interaktívak. Ez az eszköz változást hozhat, a kérdés csak az, hogy mennyiért.

12199-5834-150318-AR-l (1)

Az előrendelés már egy ideje tart, mindösszesen 229 amerikai dollárért (nagyjából 65 ezer forintért) már a mienk is lehet az első generációs készülék. A kiszállítás dátumáról pontos információ nincs, de a cég weboldala szerint hamarosan világszerte megindul a kiszállítás. Az szinte biztos, hogy az IonVR lesz az első, aki ilyen eszközt dob piacra az iPhone-okhoz, a kérdés csak az, hogy mekkora konkurenciával kell számolnia majd a későbbiekben, illetve mennyire eladható egy ilyen eszköz iPhone-hoz.

Forrás: AppleInsider

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!