imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Előbb jöhetnek az idei iPhone-ok, mint gondoltuk


Megközelítőleg már csak egy hónap van hátra az idei iPhone széria bemutatásáig. Ahogy az lenni szokott, a sajtó már egy ideje a pletykák és a várható fícsörök lázában ég, és ez a tendencia feltehetően csak fokozódni fog. Egy friss jelentés szerint azonban a modellekre nem is kell olyan sokat várnunk, mint hittük!

A szeptemberi Keynote időpontja szinte mindig előre sejthető. Az Apple már hosszú évek óta rendszerint a kilencedik hónap második keddjén vagy szerdáján mutatja be az aktuális év új iPhone-jait, ami idén is vélhetőleg így fog történni. A szeptember 10-i dátum jóval valószínűbb, hiszen a vállalat óvakodik a 9-11-es katasztrófához köthető dátumtól, ami mint tudjuk, Amerikában egy különösen érzékeny pont. De akkor hogyan is jöhetnek hamarabb az 2019-es iPhone-ok?

Ha visszanézzük az elmúlt két évet, akkor láthatjuk, hogy az Apple mindkét esztendőben késleltette a “sorból kilógó” iPhone-ok forgalomba kerülését. 2017-ben – amikor is a tízéves jubileumot ünnepelte a termékcsalád – az iPhone X-et együtt mutatták be az iPhone 8-cal és 8 Plus-szal, azonban a vásárlók számára csak novembertől vált elérhetővé az ikonikus modell. Ráadásul 2018-ban ugyanez történt az iPhone XR-rel is. Az olcsóbb változatról ugyancsak a szeptemberi Keynote-on rántották le a leplet, mint az iPhone XS-ről és XS Max-ról, azonban forgalomba végül csak október végén került.

Az új jelentés szerint azonban az idei évben ez megváltozhat, és mindhárom modell egyszerre kerülhet a piacra. Legalábbis a Wedbush egyik elemzője erről számolt be legutóbb. Dan Ives látszólag nem csupán elhintett egy kósza pletykát, hanem azt is hozzátette, hogy az Apple már szeptember második hetében, azaz szinte rögtön a bemutató után elérhetővé is teszi az új készülékeket a nagyérdemű számára. Legalábbis az USA-ban, de várhatólag hozzánk is egy héttel korábban érkezhet a szokásonál.

A Wedbush az elemzésben arra is kitért, hogy a Kína és Amerika között zajló vámháború valószínűleg az idei iPhone-okat, Maceket, iPadeket és AirPodsokat nem érinti majd, ebben pedig Ming-Chi Kuo is egyetértett velük. Azonban ha Trump elnök 10%-os tarifája a jövő évben is tartósan elhúzódik majd, akkor esélyes lehet, hogy az Apple teljes egészében nem tudja redukálni a többletköltségeket. A megnövekedett árakkal számolva az elemzés szerint a hosszú vámháború esetén a vállalat hozzávetőlegesen 8 millió iPhone értékesítésétől eshet el csupán az USA területén, ami igen nagy érvágás lenne számukra, ráadásul kis hazánkban is érzehető árkülönbséget okozna.

Ti az idei évben szeretnétek váltani valamelyik új modellre, vagy inkább még vártok vele?

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!