imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Előkelő helyen a Safari a mobilos böngészők között


Egy egészen furcsa adat derült ki több különböző felmérésből: a Safari vezeti a mobilos böngészők versenyét az USA-ban. Azonban Facebook beépített böngészője is egyre gyorsabban növekszik.

Azt gondolhatnánk, hogy az egyszerű felhasználó hűséget érez szeretett böngészője iránt, és mobilra is letölti azt a verziót, amit a számítógépén is használ. Ez többnyire a Chome, hiszen hiába a mothership faktor, azért a Google saját megoldása mégis sokkal közkedveltebb az Apple előtelepített böngészőjénél. Kiderült, hogy a dolog ennél sokkal egyszerűbb.

Három, egymástól független felmérésből is kiderült, hogy az Egyesült Államokban például mindenhol vezetnek a Safarit használók. Ami csak akkor meglepő, ha az iménti logika mentén gondolkodunk a dolgon. Viszont, ha számításba vesszük, hogy a bolygó ezen fertáján a userek több mint fele iPhone-t használ, akkor máris egyből könnyebb megérteni a helyzetet.

A Mixpanel például 65,5%-os piaci részesedést mért az iOS javára, míg szerintük 34,5%-os Androidos van jelenleg. Saját összehasonlításukban a mobilos böngészők közül a Safari vezet 58,4%-kal, a Chrome pedig a második 33,3%-kal. Mindkettő alacsonyabb, mint a gyártók saját platformjainak részesedése. Ebből pedig arra következtethetünk, hogy a felhasználók előszeretettel használnak más szolgáltatásokat is, pl. a Facebook böngészőjét is.

Egy másik felmérés szerint egyébként jóval alacsonyabb, csak néhány százalékos a Safari előnye, tehát messzemenő következtetéseket nem érdemes ezekből a felmérésekből levonni. Mindössze annyit, hogy az előtelepített alkalmazásokat még mindig szívesebben használjuk, mint a harmadik féltől származó megoldásokat.

A ti választásotok mire esik?

Forrás: Apple Insider

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!