imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Elon Musk nem őriz kellemes személyes emlékeket Steve Jobsról


Elon Musk egy olyan ember, hogy ami a szívén, az a száján, és amilyen nagyszerű dolgokat hozott létre, annyira (vagy talán pont ezért?) járatlan a diplomatikus megnyilatkozásban. Sikerült újra betalálnia az Apple-t, méghozzá annak ikonikus alapítóját.

A Tesla vezérigazgatója egyszerűen nem tud hibázni, ezért újabb kis színessel bővítette az Apple-Tesla kapcsolatot. Ha csak a közelmúlt időszakát nézzük, akkor ott volt a toborzási háború, munkaerő szipkázás egymástól, amit Musk egyszerű szavakkal intézett el:

Fontos mérnökök? Olyan embereket vettek fel, akiket mi rúgtunk ki. Viccesen úgy is szoktuk hívni az Apple-t, hogy a »Tesla dolgozók temetője«. Ha nem válsz be a Teslánál, még mindig mehetsz az Apple-höz dolgozni. Nem viccelek.

Természetesen aztán Twitter bejegyzésben finomított szavain, de hát erre szokták mondani, különösen az Apple Watch-csal kapcsolatban, hogy dicsérjen meg téged az Elon Musk.

Nem utálom az Apple-t. Az Apple egy nagyszerű vállalat, rengeteg tehetséges emberrel. Szeretem a termékeiket, és örülök, hogy beszállnak az elektromos autók piacára.

Az Apple Watch-ra visszatérve, Jony Ive és a csapata csodálatos dizájnt alkotott, de a funkcionalitás még nem teljes. De a harmadik generáció már tökéletes lesz.

elon-musk

Még korábban adott egy hosszabb interjút a GQ magazinnak, ami most vált elektronikusan elérhetővé. A riporter is érezte, hogy a téma még forró, ezért Steve Jobsról kezdte kérdezni. Musk elmondta, hogy még nem látta az új, Danny Boyle–Aaron Sorkin filmet, de az Ashton Kutcher főszereplésével készült film neki tetszett. A riporter kiemeli, hogy népszerű sztereotípia, hogy egyszerre emelik ki ezeknek (mint Jobs és Musk) az embereknek a zsenialitását és a személyiségüknek a hátulütőit. Erre Musk megosztott egy történetet, amikor egy partin Larry Page, a Google egyik alapítója bemutatta őt Jobsnak, aki viszont nem tudta, hogy ő kicsoda. Ez önmagában még nem zavarta, de:

Egyszer találkoztam Steve Jobsszal, és akkor egy bunkó volt. Bárki, akit ismerek és találkozott vele…Bocsánat. Álljunk meg. Az utolsó dolog, amire szükségem van…Úgy értettem, hogy ezen az egyetlen személyes élményen túl mást nem tudok mondani, mert csak ez van. Az utolsó dolog, amire szükségem van, hogy ellenségeskedést szüljek. Az nem old meg semmit.

Apple-Tesla

Milyen nyilatkozatok várhatóak, ha tényleg kiderül, hogy az Apple be akar lépni az autópiacra? És ha lesz bocsánatkérés, vajon ki kapja az élesebbik oldalát? Megannyi kérdés, de bízunk korunk vasemberében, aki eddig sem hagyott minket cserben.

Forrás: GQ via Cult of Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!