imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Elon Musk úgy beszólt Zuckerbergnek, hogy a Skynet adja a másikat


A téma természetesen nem más, mint a mesterséges intelligencia, mellyel kapcsolatban Musk nemrég festette fel az ördögöt a falra. Nincs is szórakoztatóbb annál, amikor két dollármilliárdos nyilvánosan osztja ki egymást.

Múlt héten írtunk róla, hogy Elon Musk elég borúsnak látja a jövőt a szabályozatlan mesterséges intelligencia miatt. Az Egyesült Államok kormányzóinak szóló előadásában arra szólította fel a kormányokat, hogy sürgősen találjanak ki valamilyen regulát, amivel elkerülhetjük az apokalipszist. Márpedig ha valakinek, akkor neki érdemes lehet hinni ebben a kérdésben.

Hozzáférésem van a legmodernebb mesterséges intelligenciához, és úgy gondolom, az embereknek valóban aggódniuk kellene miatta. Állandóan kongatom a vészharangokat, de amíg az emberek nem találkoznak utcán gyilkoló robotokkal, nem tudják, mit reagáljanak, mivel az egész téma megfoghatatlan számukra – mondta az előadáson.

Sokan azonban nem értenek teljesen egyet Muskkal, köztük Mark Zuckerberg Facebook alapító sem. Ebből idáig valószínűleg nem is lett volna semmi baj, de Zuckerberg nem bírta ki és odaszólt Musknak. Azt találta mondani, hogy a SpaceX alapító világvége jóslata egyáltalán nem volt segítőkész.

Elég határozott véleményem van ebben a kérdésben. Optimista vagyok. Úgy gondolom, hogy ha dolgokat építünk, attól jobb lesz a világ. Az MI-vel kapcsolatban pedig még optimistább vagyok.

Egyszerűen nem értem azokat az embereket, akik ellenzik ezt, és próbálják nagydobra verni a világvége forgatókönyveiket. Ez nagyon negatív, és bizonyos szempontból még felelőtlen is. A következő 10 évben a mesterséges intelligencia számtalan módon fogja jobbá tenni az életünket.

Na, ha valamivel meg lehet sérteni egy vizionárius álmodozó milliárdost, akkor az pont egy ilyen odaszólás. Több sem kellett Musknak, röviden, tömören egy olyan beefet lenyomott Zuckenbergnek, hogy attól még egy hétpróbás bronxi gengszterrapper is elsírta volna magát. Szabadfordításban:

Beszéltem erről Markkal. Korlátokba ütközött a téma megértésében.

Ilyet kiosztani annak az embernek, akinek a deep learning algoritmusai emberi beavatkozás nélkül létrehoztak maguknak egy teljesen új nyelvet, ami ráadásul olyan tárgyalástechnikai praktikákat is kifejlesztettek, mint az álkompromisszumkötés, hát legalábbis merésznek mondható.

A kék sarokban Mark „minden jó lesz” Zuckerberg, a pirosban Elon „okosabb vagyok mindenkinél” Musk. Döntsétek el ti, ki nyerte a meccset.

Forrás: BBC

Úgy tűnik, Elon Musk és Steve Jobs nem csak a tanulási módszereikben hasonlítanak egymásra, hanem a velős beszólásokban is. Ezek alapján lehet jobb, ha visszaszívom ellenvetéseimet Musk gondolatával kapcsolatban a mesterséges intelligenciáról.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!