imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Előre figyelmeztethet majd a spam hívásokra az iPhone


Új szabadalmat adott be az Apple, amelynek segítségével megelőzhetik a kellemetlen „honnan van meg a számom“ kezdetű beszélgetéseket ismeretlen spammerekkel.

Ahogy az emaileken, úgy telefonhívásokon keresztül is kaphatunk spamet. Valószínűleg legtöbbünk találkozott is már ilyennel. Sajnos viszont míg az elektronikus levelezénél ezek elkerülésére már egészen szofisztikált szűrőrendszerek állnak rendelkezésünkre, addig a hívásoknál nem igazán. Főleg, ha iPhone-os az ember fia/lánya.

Az Apple most egy olyan technológiára kapott szabadalmat, aminek segítségével változhat ez a helyzet. A leírás tanulsága alapján a rendszer elemezné a beérkező hívások technikai hátterét, annak érdekében hogy meghatározza, hogy az valós hívások, vagy esetleg különbözőféle internetes, átirányítós trükközéssel maszkolt spamek. Utóbbi esetben a telefon már előre tudná figyelmeztetni a gazdáját, aki így el tudná dönteni, hogy hajlandó-e belemenni a potenciálisan érdektelen beszélgetésbe.

Ami azt illeti, az Apple meglehetősen le van maradva ezen a téren a konkurenciától. A Google például már ott tart (angol nyelven legalábbis), hogy a beérkező spam hívásokat a felhasználó átpasszolhatja a digitális asszisztensek, aki intézi helyettünk a beszélgetést. Azaz felveszi a telefont, bemutatkozik és megkéri a hívó felet, hogy mutatkozzon be és mondja el a hívás okát. A beszélgetést a felhasználónak még csak hallgatnia sem kell, az egészből valósidőben szöveges átirat készül, aminek alapján mindenki eldöntheti, hogy akar-e csatlakozni.

Noha itt még a szabadalom feltételezett megvalósulása után sem fogunk tartani, mindenesetre a semminél előrébb leszünk egy lépéssel.

Forrás: The Verge

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!