imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Előzmények törlése YouTube-on


A YouTube a kereséseink és megtekintéseink alapján ajánl újabb videókat. Viszont ezek a tartalmak olykor nem feltétlen egyeznek az érdeklődésünkkel. Lássuk, hogyan törölhetjük őket!

Ma egy olyan tippet mutatunk, ami nem kapcsolódik szorosan az Apple világához, mégis sokak számára hasznos lehet. A Google a tevékenységeink és kereséseink alapján működik. Információkat gyűjt, releváns tartalmakat és reklámokat kínál. Ugyanakkor néha ezt az algoritmust egy kissé részrehajlónak érzem.

Tegyük fel, hogy tech videókat szoktál nézegetni a YouTube-on és szembe jön veled egy felkapott videó. Hiába nem szoktál pop zenét hallgatni, vagy soha nem is hallottál az adott előadóról, biztos lehetsz benne, hogy innentől egy jó ideig szembejönnek majd veled hasonló tartalmak.

Ahhoz, hogy ezt elkerüljük, töröljük a keresési és lejátszási előzményeket, így a YouTube nagyrészt a feliratkozásaink alapján fog új videókat ajánlani. Ezt a youtube.com/feed/history oldalon tehetjük meg. Itt találjuk az Összes megtekintési előzmény törlése opciót (Clear all watch history).

Ez akkor jelenik meg, ha a felette lévő listában a Korábbi megtekintések van kiválasztva (Watch history). Ezen a fülön maradva szüneteltethetjük is a megtekintések naplózását, ehhez a közvetlenül az előző opció alatt lévő gombra kell kattintani.

Értelemszerűen itt törölhetjük ki végleg a Keresési előzményeket (Search history) is, ennek annyi szerepe van, hogy amikor valamire rákeresel a YouTube-on akkor a korábbi kereséseidet nem fogja automatikus kiegészíteni arra, amit ő gondol.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!