imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Elpusztítható az iPhone 6 előlap (videó)


Még múlt héten tesztelt Marques Brownlee egy videóban egy állítólagos 4,7″-es iPhone 6 előlapot. Megpróbálta megkarcolni kulcsokkal és késsel, illetve félbetörni hajlítással. Egyik sem sikerült. Most viszont ennél sokkal durvább tesztelésnek vetette alá az üveglapot. Gyengébb idegzetűek ne is olvassanak tovább.

Marques a videó elején elmondja, hogy az ásványok karcolási keménységét a Mohs-féle keménységi skálán mérik. Ez egy 10 fokozatú skála, a gyémánt kap rajta tízes értéket, míg a tiszta zafírkristály kilencest. A Gorilla Glass 6,8, Marques kése pedig 5,5, ezért ez utóbbi már az iPhone 5s előlapját sem tudta volna megkarcolni. Úgyhogy ebben a videóban kétféle 3M csiszolópapírral megy rá az állítólagos iPhone 6 előlapra, és a hatás fokozása érdekében egy iPhone 5s-re is. A végén aztán megkínáltatja egy íjjal is, csak a miheztartás végett. Durva képsorok következnek:

Szóval, a videóból kiderül, hogy ugyan az iPhone 6 kijelzőt védő üveglap jobban bírja mint az iPhone 5s előlapja, az biztos, hogy nem tiszta zafírból van. Az iPhone 5s Touch ID-ját védő Home gomb ezzel szemben az Apple állításainak megfelelően valóban zafír, mivel annak meg sem kottyan egy kis csiszolópapíros kezelés.

Ettől függetlenül – ha valódi az alkatrész – sem kell elkeserednünk, mert jobban bírja a gyűrődést mint az előző iPhone Gorilla Glass előlapja. Csak azt sajnálom kicsit, hogy szétlőtték egy íjjal ahelyett, hogy a Kyocera videójában is látható ejtéstesztet is megcsinálták volna vele. Íjjal talán kevesebb emberre lőnek rá, mint ahányan leejtik a telefonjukat.

Forrás: 9to5Mac. Borítókép: Marques Brownlee.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!