imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Szómágia

Itt a legújabb magyar iOS játék!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Elrejtett alkalmazások megjelenítése az App Store-ban


Az iOS 11 fenekestül felforgatta azt, ahogyan az App Store ezidáig működött. Nem mondanám rosszabbnak, sőt. Viszont miközben a címben olvasható problémára kerestük a választ egy nagyon érdekes jelenségbe botlottunk. Lássuk hogyan lehet újra megjeleníteni az elrejtett alkalmazásokat az App Store-ban.

Ha valakit nagyon zavar egy már korábban letöltött alkalmazás látványa, esetleg egy elavult appról beszélünk, ami már nem kompatibilis az iOS 11-gyel, vagy csak simán szeretné eltüntetni a Megvásárolt alkalmazások listájából, akkor azt könnyedén megteheti. Ehhez be kell lépnie az App Store-ba, majd a fiók gombra kell koppintani és a Megvásárolt fülre kell nyomni. Ha a listából balra húzunk egy alkalmazást, akkor megjelenik az Elrejtés lehetőség.

Eddig tiszta. Nemrégiben amikor összeszedtük, hogy mit kell tudni a már nem támogatott iPhone-okról és iOS verziókról, akkor ugyanitt lyukadtunk ki. Ennek kapcsán merült fel egy olvasónkban a kérdés: hogyan lehet az elrejtett alkalmazásokat visszavarázsolt a listába? Sehogy (gondoltuk mi). Feltéve, hogy szorgalmasan frissítettél a legfrissebb szoftververziókra az elmúlt fél év során.

iOS-en legjobb tudomásom szerint eddig nem lehetett, ehhez az iTunest kellett segítségül hívnunk. Az App Store fülön volt erre egy külön szekció Hidden Purchases címszó alatt. Itt lehetett az elrejtett appok listáját megjeleníteni és visszaállítani. Aki viszont iTunes 12.7-re frissített, vagy csak egyszerűen frissítette a számítógépét, annak ez a lehetőség eltűnt, hiszen az App Store teljes egészében eltűnt az iTunesból.

Kép forrása: Gadget Hacks

Az App Strore-ban viszont, ha a Fiók > Apple ID fülre nyomunk, akkor megtaláljuk ezt a funkciót. Mindösszesen annyi történt, hogy az iTunesból egyenesen átkerült a beállítás az App Store-ba. Egy logikus lépésnek köszönhetően mostantól erre sem kell használnunk többet az iTunest.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!