imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Első kézből az Apple Watch-ról: egy fejlesztő élményei


Mi is megírtuk korábban, hogy az Apple néhány kiválasztott fejlesztőnek lehetőséget biztosított arra, hogy az Apple Watch-ra készített appjaikat a cég egyik kaliforniai irodájában fejezhessék be, és a szimulátor helyett igazi Apple Watch-okon próbálhassák ki az alkalmazásokat. Most egy meghívott fejlesztő elkotyogott pár érdekességet erről a MacRumorsnak.

A WatchKit labort megjáró fejlesztő természetesen nem árulta el a nevét, sem azt, hogy melyik cégnek dolgozott, illetve milyen alkalmazást fejlesztett pontosan. Az elmesélt részletek alapján azonban valószínűleg hitelt adhatunk a szavainak. Elmondta, hogy az Apple irodája Sunnyvale-ben volt, nem messze a cupertinói főhadiszállástól.

Természetesen – ahogy az Apple-től ezt már megszokhattuk – szigorúan ellenőrizték minden mozdulatukat, és nagyon vigyáztak a tesztelésre kiadott Apple Watch-okra is. Mindenfelé biztonsági őrök voltak, a dupla ajtókat pedig folyamatosan zárták, ezeken csak a megfelelő kártyákkal lehetett átjutni. A fejlesztőknek a számukra kiosztott kitűzőt állandóan viselniük kellett – ez mondjuk általános más cégeknél is. A telefonjaik kameráit le kellett takarni, a táskáikat pedig le kellett rakni. Az Apple Watch-ot sem párosíthatták össze a saját iPhone-jaikkal.

Magában a laborban öt hosszú asztal kapott helyet, mindegyiknél nagyjából 10 fejlesztő fért el. Az Apple öt saját fejlesztőt küldött, hogy segítsenek a külsősöknek az alkalmazásaik befejezésében – a részleteket eláruló fejlesztő szerint nagyon kedvesek és segítőkészek voltak. Az továbbra sem tiszta, hogy pontosan milyen szempontok szerint hívták meg a külsős fejlesztőket, hiszen voltak itt nagyobb cégektől, de startupoktól és egészen pici csapatoktól is.

Apple Watch Sport | Kép forrása: Apple
Apple Watch Sport | Kép forrása: Apple

A meghívottak 42 mm-es Apple Watch Sport modelleken tesztelhették az appjaikat, a 38 mm-es változathoz csak külön kérés ellenében lehetett hozzájutni. A forrásnak egyébként nagyon megtetszett a sportváltozat:

A Sport modell nagyon könnyű, és egyáltalán nem giccses vagy ilyesmi. Szerintem a 42 mm-es változat az ideális méret, nem túl nagy és nem is túl kicsi. Az plusz 4 mm-es kijelzőméret elég nagy különbséget jelent, ha szövegek vagy feliratok elolvasásáról van szó. Ha valaki a nap folyamán hosszabb ideig vagy sokszor használná az Apple Watch-ot, érdemes megfontolnia a nagyobb modellt.

A dizájn és az egész összhatást „abszolút elképesztőnek” írta le, a szoftver nagyon folyamatos, sokkal jobb, mint az általa próbált többi okosórán, az animációk pedig gyönyörűek:

Az animációk különböztetik meg igazán a piacon kapható többi okosórától.

Azt is elmondta, hogy a Handoff nagyszerűen működött, egyszerűen lehetett alkalmazások között váltogatni az iPhone és az Apple Watch között, a Sirit pedig „abszolút fenomenálisnak” írta le. Mivel egész nap az Apple irodájában dolgozott, névtelen fejlesztőnk folyamatosan hordta is az Apple Watch-ot, küldött róla üzeneteket, valamint persze tesztelte az alkalmazását. Így rálátása nyílt az akkumulátoridőre is:

Az Apple Watch kibírta az egész napot, és maradt még benne egy kis plusz aksiidő is. Ha az Apple azt mondja, hogy egy napot bír az akkumulátor, akkor azt komolyan is gondolják.

Összességében elmondta, hogy a WatchKit laboron való részvétel nagyszerű, inspiráló élmény volt, és hogy szerinte az Apple ismét nagyon betalál majd az Apple Watch-csal.

Forrás: MacRumors. Borítókép: Yahoo.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!