imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Eltűnhet az iTunes a Macekből?


Az Apple új szolgáltatásaihoz szükséges TV app bevezetése mellett külön Music és Podcast appok érkezhetnek Macre, ami egyben az iTunes feldarabolását is jelentené.

Lássuk be, kevés olyan ember van a Földön, aki rajong az iTunes-ért. Az Apple teljes ökoszisztémájában jelenleg ez az a szoftveres rész, ami engem leginkább emlékeztet a régi Windowsos időkre. Igazi fekete bárány az appok között, amit ugyan használunk biztonsági mentésekre, Apple Music és podcastek hallgatására, de közben arra gondolunk, hogy ez nem az a megszokott gördülékeny Apple élmény.

Nos, a legfrissebb hírek szerint talán lesz is. Steven Troughton-Smith szerint az Apple új Music, Podcast, és talán Books app bevezetését tervezi a Keynote-on elhangzott TV app mellett macOS-re. A fejlesztő szerint ezek már annak a Marzipan projektnek a része lesznek, ami a jövőben egyetlen app futását tenné lehetővé iOS és macOS eszköz.

Ez pedig egyben azt jelentené, hogy az iTunes-nak nem lenne tovább értelme jelenlegi formájában tovább létezni, feldarabolásra kerülne.

Hogy mennyire hihetünk egy Troughton-Smith tweetnek? A forrásait nem kívánta megnevezni, és amúgy sem érdemes hivatalos bejelentésként kezelni, inkább egy hihetőnek tűnő pletykaként. A múltban ugyanis már többször jósolt meg helyesen fejlesztéseket azokra tett utalások utalások, meg nem nevezett források és az operációs rendszerek kódjai alapján.

Te mit szólnál, ha eltűnne az iTunes?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!