imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Eltűnnek a 16 GB-os iPhone modellek?


Az iPhone 6s és sok más termékkel kapcsolatos spekulációról is írtunk ma, de egy mostanában felrebbent hír szerint nem lesz több 16 GB-os iPhone modell. Ezt a kijelentést a Foxconn egyik dolgozója tette és a gondolatmenete tényleg reális és emellett tárgyi bizonyítékokra épül. De ne ugorjunk ennyire előre.

Az iPod touch éppen csak most esett át egy komoly ráncfelvarráson, de még megkapta a 16 GB-os tárhelyet. Ez pedig kicsit megcáfolja a híresztelést. Egy iPhone és egy iPod esetében is szükség van sok helyre, ha az ember rendesen ki szeretné használni az iOS összes adottságát. A képek a minőségjavulás miatt nagyobbak lesznek, a hangfájlok mérete is nő, ahogy az alkalmazások is egyre nagyobbak lesznek. Arról akkor már nem is teszek említést, hogy néhány nagy felbontású film mennyire eszi a tárhelyet. A lényeg, hogy egy 16 GB-os eszköz kicsi és valószínűleg ezért nem is szeretne az Apple 16 GB-os iPhone 6s-t és 6s Plust.

Foxconn-to-Directly-Distribute-Apple-s-Products-in-China-387470-2

Azt nem mondhatom el, hogy melyik Foxconn telephelyről kaptuk az információt, de azt elmondhatom, hogy az új iPhone 6s és iPhone 6s Plus készülékekhez kapott dobozok mellé nem kaptunk olyan matricát, amin az állna, hogy 16 GB kapacitású a termék. Ellentétben van 32 GB-os, 64 GB-os és 128 GB-os matrica is.

Röviden ennyit tudott csak mondani a Foxconn egy ismeretlen alkalmazottja, de már ebből is sok következtetést le lehet vonni. Persze még ez sem zárja ki teljesen, hogy legyen 16 GB-os modell. Ellentétben viszont mindenképpen érdekes megközelítés és egész biztosan van valóságalapja.

app_thinning_2x

Az Apple egyébként az új iPhone-okat előtelepített iOS 9-cel fogja szállítani, amely operációs rendszerben jelenleg is működik egy ún. „App Thinning” technológia, aminek az a lényege, hogy csak az a minimális adatmennyiség töltődik le a készülékre (és települ fel), ami ténylegesen ahhoz kell, hogy fusson az eszközünkön. Ezáltal az alkalmazások valamivel kevesebb helyet foglalnak. Sőt, arra is lehetőséget nyújt az Apple, hogy a játékok fejlesztői az első letöltésnél csak egy pár pályával telepítsék a készülékünkre a játékot. A többi pálya észrevétlenül töltődne le, aszerint, hogy milyen gyorsan haladunk. Így a játékélmény nem romlik, viszont kezdetben jóval kevesebb helyet fog foglalni az alkalmazás. Ugyanez a helyzet az alkalmazáson belüli vásárlásokkal. Elképzelhető ugyanis, hogy az ilyen tartalom csak fölöslegesen lenne a készülékünkön, és soha nem használnánk mert nem vesszük meg. Az iOS 9-ben ezek éppen ezért csak a megvásárlás után töltődnek le és települnek.

Forrás: iDowloadBlog

 

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!