imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Eltűnt a Home Sharing


Akik frissítették az Apple termékeiket iOS 8.4-re, azok szomorúan tapasztalhatták, hogy az új zenealkalmazásban sajnos már nincsen Home Sharing funkció, aminek a segítségével az iTunes könyvtárunkat tudjuk megosztani bármilyen eszközzel. Szerencsére Mac és PC felületről még mindig elérhető, de a többi eszköz nélkül kicsit talán értelmét veszti a szolgáltatás.

A Home Sharing hasznossága ugyanis épp abban rejlett, hogy egy bekapcsolt számítógép és egy Wi-fi hálózat párosával az egész házban hallgathattuk a zenénket. Ugyanakkor nem kell megijedni, ugyanis Eddy Cue – az Apple Internetes Szoftverek és Szolgáltatások Igazgatója – tegnap a Twitteren megosztotta a követőivel, hogy az iOS 9-ben viszontláthatjuk a Home Sharing-et.

eddy_cue_apple_pay

Az egyelőre tisztázatlan, hogy az iOS 8.4 új zenealkalmazásából miért lett kihagyva ez a lehetőség. Valószínűleg a bővítés miatt komplikáltabb lett volna megoldani, hogy továbbra is képesek legyünk zenét streamelni az iTunes könyvtárunkból. A probléma viszont átmeneti, ugyanis az iOS 9 bizonyosan el fogja hozni nekünk a megoldást, és ismét élvezhetjük a szolgáltatás által nyújtott előnyöket.

Egyelőre a béta verziókban még nem találkoztunk jelekkel, hogy a Home Sharing tényleg visszatérne, de reménykedünk, hogy legkésőbb az első hivatalos verziónál már elérhető lesz. Videókat viszont továbbra is meg tudunk osztani az eszközök közt, ehhez nem nyúltak a fejlesztők. Az iOS 9 valószínűleg szeptemberben jelenik meg hivatalosan, és rengeteg új funkciót tartalmaz majd. Ezekről bővebb összefoglalót itt találtok. Addig is azoknak, akik nem tudják nélkülözni a Home Sharinget érdemes az iOS egyel korábbi verzióját használni, és csak az iOS 9-re frissíteni majd. Biztonsági szempontból ezt természetesen nem ajánljuk, hiszen minden frissítés javít a biztonságon és apróbb hibajavításokat is tartalmaznak.

Forrás: 9to5mac

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!