imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Eltűnt az iPhone-odról a 2G-3G? Nem kell megijedni


A hétvégén a Telekom hálózat használóinak feltűnhetett, hogy egyszerűen eltűntek a 2G-3G-LTE beállítások az iPhone-ról. Nem kell megijedni, mutatjuk, hogy mi történt.

A napokban a Telekom elérhetővé tette a 28.3-as szolgáltatói beállításokat, ez egy felbukkanó kis ablak volt, amire valószínűleg mindenki rányomott, ezzel pedig települt a Telekom legújabb csomagja. De mi is történt?

iPhone 6 illetve újabb készülékek esetén, mostantól kicsit máshogy néznek ki a beállítások. Nincs már LTE – 3G – 2G kapcsoló, csak LTE van “Hang és adat” illetve “Csak adatok” opciókkal.

Nem csak arról van szó, hogy a Telekom átvariálta a beállításainkat, egy új funkció élesedett ezzel, mégpedig a VoLTE. De mi a fene az a VoLTE és miért lesz jobb tőle az életünk?

A VoLTE (Voice over LTE) technológia segítségével szélessávú, kiváló minőségű telefonhívás folytatható iPhone 6 és újabb készülékkel. Az ilyen típusú hívásokhoz mindkét fél telefonjának támogatnia kell a VoLTE technológiát.

Tehát tulajdonképpen arról van szó, hogy ha mindkét telefon támogatja ezt, akkor 4G hálózaton keresztül beszélhetünk egymással.

  • A 4G-s hanghívással gyorsabban kapcsolódhat össze a két fél, így a kicsöngés előtti idő lerövidül. Az elvégzett teszteken a hagyományos hívásfelépítésnél akár 2-3x gyorsabb kapcsolódás volt tapasztalható.
  • A hangszolgáltatás HD minőségű és azzal párhuzamosan a 4G sebességű adatkapcsolat is biztosított. Így telefonálás közben is lehetséges az adatforgalmazás, például az internet (térkép, navigáció stb.) használata.
  • A 4G-n indított hívások a telefonok akkumulátorát kisebb mértékben terhelik meg, mint a hagyományos technológia, így telefonod a korábbival azonos használat mellett később fog lemerülni.

A Telekom igazgatója az alábbiakat mondta el ezzel kapcsolatban, még korábban a tesztidőszak elindításakor:

A távközlés az IP-alapú szolgáltatások irányába tart, ami nemcsak nagy sebességet, hanem csúcsminőséget is jelent. A 4G -n végzett hívás lehetővé teszi, hogy hamarosan telefonbeszélgetéseink során is élvezhessük a már több mint 97%-os, országos lefedettséggel bíró 4G hálózat összes előnyét, ami a független OpenSignal mérése szerint világ kilencedik, Európában pedig a harmadik leggyorsabb 4G szolgáltatást nyújtja.

A VoLTE támogatás mellett IPv6 támogatás is érkezett. Az IPv6-kapcsolatra való alkalmasságot itt lehet tesztelni: Test your IPv6.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!