imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Élve felfalt, megrágott és kiköpött a Pokémon Go


42 éves vagyok és úgy szippantott be a Pokémon Go, ahogy kisgyerekként a Commodore C64. Még kora reggel van, de már 5 kilométert gyalogoltam, hogy elkapjak egy Eevee-t…

Alig pár nappal ezelőtt a Pokémon Go elrajtolásakor, Noi és Roland jöttek szemben velünk a Graphisoft parkban és mindketten a telefonjukat bámulták. Meg furcsán megálltak néha, mintha a földet fotóznák. Red és én furcsán néztünk, aztán rájöttünk, hogy valószínűleg a Pokémon Góval játszanak. Természetesen azonnal elkezdtük őket savazni.

Jézusom Noi, ez iszonyú gáz, a Pokémon tökre nem menő! Már gyerekkoromban is elkapcsoltam a TV-t, ha a Pikachu-t megláttam. Ez a játék nagyjából 5 éveseknek való, ti meg mindjárt 30 évesek lesztek, térjetek már észhez!

Ezek a mondatok hangzottak el a szánkból, miközben Noi lelkesen mutogatta, meg magyarázta, hogy ő bizony meg nem áll addig míg meg nem szerez valami Jigglypuff nevezetű lényt. Fogalmunk nem volt miről beszél. Később egyébként meg is szerezte:

jigglypuff

Reddel az irodában még sokáig fikáztuk a kedves kollégáinkat, jól megbeszéltük, hogy a Pokémon Go az új Angry Birds és egyébként is mekkora tré játék már ez, mindenki hülye aki ezzel játszik.

Eljött a másnap és mire beértünk az irodába már a csapból is Pokémon Go folyt. Red RSS olvasójában 67 hírből 34 a Pokémon Go volt, a többi meg iPhone 7 pletyka. Ekkor történt meg az első baj: Red letöltötte, mondván, hogy ha ennek ekkora hírértéke van, akkor muszáj kipróbálni, hiszen előbb utóbb írni kell róla az iMagazinon. Fél óra múlva már csak azt láttam, hogy miközben lóg a szájából a cigi kinn mászkál a kertben és a telefonját bámulja.

Ekkor történt meg a második baj: én is letöltöttem. Akkor még nem tudtam, hogy hatalmas hibát követek el.

Ha jól emlékszem, kedden töltöttem le a játékot, de azóta kicsit összefolynak a napok. A munka mellett másból sem állt az életem, mint pokémonok hajkurászásából, Gym-ek elfoglalásából és különböző pokémonok evolválásából. Ja meg persze a telefon akkumulátorának az életben tartásáról. Nem hiszitek? Így néz ki az iPhone-om üzemidő kijelzője:

pokemongo_battery
A cikk ezen pontján pontosan tudom a reakcióat. Az olvasók azon része, akik játszanak a Pokémon Góval, lelkesen bólogatnak és nézik a képernyőfotóimat a pokémonjaimról, az olvasók másik fele, aki még nem töltötte le, arra gondol, hogy ez a Handrás mekkora egy idióta barom. Ez utóbbit megértem, én is így gondolom.

Csakhogy a Pokémon Go napjaink legzseniálisabb ötlete. Nem véletlenül termel millió dollárokat naponta és nem véletlen, hogy a fél világ ezzel a játékkal játszik. A Pokémon Go egy nagyon egyszerű receptre épül, minden megvan benne, hogy az embereket beszippantsa. A pálya maga az egész világ, hiszen a Google Mapsből szedi a térképet, plusz rengeteg cuki lényt gyűjthetsz, fejleszthetsz, szintet léphetsz a segítségükkel, harcolhatsz, elfoglalhatsz területeket az ellenféltől, ezzel pedig aranyat szerzel amiből újabb kiegészítőket vehetsz, hogy könnyebben lépj szinteket, és így tovább.

pokemonlevel

Hogy megérett-e a világ a pusztulásra? Igen. Amikor a Graphisoft parkban azt látod, hogy felnőtt emberek csoportokba gyűlve együtt vadásznak a Pokéstopra lerakott Lure körül, vagy azt olvasod, hogy többen is karamboloztak a Pokémon Go miatt az autójukkal, akkor a válasz egyértelműen az, hogy az emberiségnek vége, ha egy ilyen ostoba játékra cseszik el az idejüket. Mondom ezt én, aki ugyanezt csinálom… De őszintén szólva tényleg szánalmas az egész pokémon jelenség.

VISZONT!

Ha leszámítjuk a jövőbeni esetleges halálos kimenetelű baleseteket (ne legyen igazam), egy jó oldala mindenképp van a Pokémon Gónak, ez pedig a mozgás. Jelenleg valószínűleg a Pokémon Go a világ leghatékonyabb fitnesz edzője. Komolyan mondom. Hatásosabb mint az Apple Watch vagy bármi más. Egyrészt muszáj gyalogolni hozzá, hogy új lényeket foghassunk el, másrészt a játékban tojásokból is lehet keltetni pokémonokat, ezek pedig 2-5-10 kilométeres gyaloglással érhetők el.

pokemongo_egg

Kedden a rekkenő hőségben képes voltam több mint 10 kilométert gyalogolni, hogy végre megtaláljam az Eevee-t, hogy legyen egy bika erős lényem. Természetesen a világon mindenki így tesz, akit egy kicsit is komolyabban beszippantott a játék. Fiúk a barátnőjükkel együtt közösen mennek a parkokba, hogy befogják az ott kószáló pokémonokat, és így tesznek a magányos pokémon vadászok is. Lett is egy új mondás. Nemrég még ezt mondták a szülők a gyerekeiknek:

Fejezd már be a játékot, és menj kis a szabadba!

most pedig azt, hogy

Fejezd már be a játékot és gyere haza!

Talán nem túlzok ha azt mondom, hogy a Pokémon Go lehet minden idők legtöbb pénzt termelő játéka lehet, főleg, hogy még rengeteg lehetőség van benne a fejlesztésre. Talán még soha semminek nem sikerült lenyomnia a pornót, de a Pokémon Go megtette. Konkrétan alig pár nap alatt elérte, hogy többen keressenek a Pokémon Go-ra mint a pornóra. Itt az iMagazinon napok alatt a hónap legolvasottabb, éves szinten pedig már az ötödik legtöbb olvasást generáló cikkünk, amelyik arról szól, hogyan tölthetjük le USA iTunes kontóval a játékot.

pokemonstat

Hogy mindez jó-e vagy sem, azt döntse el mindenki maga, de az biztos, hogy a Nintendo feje elkezdhet főni és gondolkozhatnak, hogy tényleg itt lenne az ideje okostelefonokra kiadni az összes játékukat. Én pedig most felkerekedek és megnézem, hogy milyen pokémonok vannak itt Németországban, Iserlohn környékén. Nagyon kéne már egy Pikatchu és pont láttam egyet a radaron miközben reggeliért mentem…

 

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!