imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Emmy-díjat érdemelt az Apple a Siriért


Lehet, hogy kevesen használjuk, lehet, hogy kicsit butácska, de a Siri még így is az egyik legjobb személyi asszisztens a piacon. Legalábbis ilyen rangos díjat biztosan nem osztanak ki csak úgy a semmiért.

Az Emmy-díjról legtöbbünknek valószínűleg a televíziós produkciók számára évente kiosztott kitüntetés ugrik be. A televíziós produkciók Oscar-díjának is nevezett díj, rangját tekintve, a harmadik legfontosabb filmes kitüntetésnek számít. Igen ám, de ennyiben azért nem merül ki az Emmy. Vannak ugyanis terület-specifikus Emmy-díjátadók, és az egyik ilyen kategória az úgynevezett Technológiai és Mérnöki Emmy (Technology and Engineering Emmy).

Ez rendszerint olyan technológiákért jár, amelyek valamilyen formában előrébb viszik a televíziózást. Járt már Emmy például a Blu-ray lemezért, a Nintendo konzolért, vagy olyan furcsa nevű technológiákért, mint a zárt hurkú statisztikai multiplexelés. A sorba most az Apple is beállhat, ugyanis a Televíziós Művészetek és Tudományok Nemzeti Akadémiája (National Academy of Television Arts & Sciences, röviden NATAS) nekik ítélte az elismerést az Apple TV-s Siriért.

Az idén 69. alkalommal kiosztott díjat a ”Contextual Voice Navigation for Discovering and Interacting with TV Content” kategóriában kapták, azért a technológiáért, ahogyan Siri képes hangutasításokra tartalmakat keresni a negyedik generációs Apple TV-vel. Ilyen például, hogy elég csak a témát, vagy egy színész nevét bedobnunk, hogy eredményre jussunk. Vagy például az én személyes kedvenc funkcióm, amikor a ”What did she say?” kérdés-utasításra visszateker 15 másodpercet, hogy újra visszahallgathasd azt a mondatot, amikor pont elment a mentő az ablakod alatt és nem értettél semmit.

Mi több, Siri akár még kifejezetten komplex mondatokat is képes kezelni. A ”Who stars in this movie?”, vagy a ”Who directed this movie?” még épp csak bemelegítő kérdések, de egy olyantól sem nyekken meg, minthogy ”Find comedies from the 80s starring Chevy Chase”, amiben ugye egy mondaton belül adod meg a műfajt, a megjelenés évtizedét és a főszereplő nevét mint keresési paramétert. Ez pedig tényleg elismerésre méltó technológia.

Maga a díj átadása még nem most lesz. Egészen 2018. április 8-áig van ideje megírni az Apple csapatának a szívhez szóló, és egyben tökéletesen érdektelen beszédet. A kategória egyéb díjazottjai még a Comcast, az Universal Electronics (UEI), és a Nuance Dragon TV.

Az Apple egyébként nem először nyeri el az Emmy-díjat. Igaz, korábban a kreatív reklámjával érdemelte ki az elismerést, nem a technológiájával. A 2013-as karácsonyi szezonban sugározták Misunderstood című másfél perces kis videójukat, melyért a díjat kapták. Ebben a telefonfüggőség, a karácsonyi klisék, és a család témakörét járták körbe, egy kis iPhone 5s-t nyomkodó ”mai fiatallal” megfűszerezve.

Forrás: Macrumors

Ha szeretnéd te is hazavinni a most már hivatalosan is díjnyertes technológiát, nézz be webshopunkba. Ha valami akcióra vágsz, ne hagyd ki a lehetőséget: a Back to School akciós időszakban most rengeteg Apple-terméket vásárolhatsz meg 12%-os kedvezményekkel.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!