imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Emojik és rövidítések gyorsbillentyűinek beállítása


Az emojik használata beleivódott a mindennapi kommunikációnkba, azonban sokszor kényelmetlen a használatuk és sok időt vesz el a megfelelő hangulatot kifejező emoji kiválasztása. Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan lehet a leggyakrabban használt emojikat gyorsbillentyűként beállítani, és hogyan írhatunk rövidítésekkel emojikat.

Bevezető: Az emojik hatalma

Pár hete hallgattam végig egy TED előadást, amiben egy szociálpszichológus professzor nő beszélt arról, hogy milyen mértékben határozza meg az életünket az, milyen képet látnak rólunk mások. Ha például valaki összegörnyedve ül a hátsó padban élete legfontosabb vizsgája előtt, már-már halálra van ítélve. Ellenben ha valaki kiegyenesedve, magabiztos testtartással várja vizsga kezdetét, azzal azt kommunikálja önmaga felé is, hogy ez bizony sikerülni fog.

Ez ugyanezt a képet tükrözi mások felé, és mások agya is ugyanígy von le következtetéseket rólunk. Az előadás egyik legérdekesebb aspektusa az volt, amikor a professzornő megjegyezte: az online világban 30-70 az aránya a szöveg és képi tartalom jelentőségének. Gondoljunk csak bele, hogyan írjuk le a párunknak azt, hogy szia, és hogyan a legjobb barátunknak. Valószínűleg mindenki teljesen más emojit használna hozzá, magamon is ezt tapasztalom.

Így alkalmazz billentyűkombinációkat emojikra és rövidítésekre

Az emojik keresgélése elég hosszadalmas és idegesítő dolog, sokan épp ezért egyáltalán nem alkalmazzák őket. Viszont van egy megoldás, amivel billentyűkombinációkat állíthatunk be a leggyakrabban használt emojikra. Én körülbelül öt és tíz között szoktam használni őket, ez az a mennyiség, aminek a kombinációját könnyedén meglehet jegyezni. Ugyanígy vannak gyakran használt szavak, amiknek a rövidítéseit érdemes lehet előre beállítani, amivel rengeteg felesleges pötyörészéstől kímélhetjük meg a vagina tendinisünket.

Most, hogy mindenki áttanulmányozta, az pontosan melyik testrészén is található és elszörnyedt, hogy ilyen tényleg létezik (magyarul ínhüvely), lássuk, hogyan is óvhatjuk meg:

  • Nyissuk meg a Beállításokat
  • Görgessünk le az Általános menüpontig
  • Itt válasszuk ki a Billentyűzet opciót
  • Koppintsunk a Csereszöveg-re
  • A jobb fölső sarokban adhatunk hozzá új elemeket
  • Ha beállítottuk a megfelelő rövidítést vagy emojit, akkor mentsük el


Kész is, ha végeredményben pedig ezt látjuk, akkor mindent jól csináltunk:

Arról, hogy ezt a MacBookodon hogy tudod meglépni, már korábban értekeztünk.

Megjegyzés: ha nem követed a cikk utasításait, természetesen semmi baja nem lesz az ínhüvelyednek.

Ha lemaradtál volna az elmúlt egy hét történéseiről, akkor minden lényeges Apple-lel kapcsolatos hírt a WWDC dossziéban találsz, ha pedig vicces, érdekes hírekre vágysz, akkor olvass bele az iMagazin Shuffle-be!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!