imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Énekelj, akár egy unikornis!


Az internet népe igen hamar megtalálta az iPhone X és az Animojik fő felhasználási lehetőségeit. Száj- és mozgásszinkron + aranyos karakterek + ismert slágerek = Animoji Karaoke. Most az Apple is megmutatja, hogyan kell ezt csinálni.

Ahogy azt sejteni lehetett az iPhone X egyik legfontosabb újítása, az arcfelismerés, és a mögötte rejlő technológia nem csak a biometrikus azonosítás terén fog újdonságokat hozni. Az internet mémszenzitív fele könnyen megihlethethető, hát még ha olyan termonukleáris fegyvert adunk a kezükbe, mint amilyen az Animoji. A kreatív elmék hamar el is szabadultak, és sorra elkezdtek hódítani a kapcsolódó videók.

A videó, amiben a filmtörténet leghíresebb jelenteiben cserélték ki az embereket Animoji szereplőkre.

És a legkeményebb mind közül: az Animoji Rap (vigyázat explicit tartalom).

És persze na hagyjuk ki a karaoke videókat sem. Ezekben ismert számokat tátognak el az iPhone X tulajok az előlapi kamera előtt, így a telefon a produkcióból egy lényegesen szórakoztatóbb Animoji verziót varázsolhat. Ha a feltöltők értenek kicsit a videóvágáshoz, tényleg egész ügyes darabokat lehet összehozni.

Például a The Tokens The Lion Sleeps Tonight című klasszikusát.

Vagy stílszerűen a What does the fox say című Yves slágert.

A trendre az Apple is hamar felpattant, gyorsan le is forgattak egy reklámot amiben megmutatják, hogyan is kell ezt csinálni. A 38 másodperces, “Animoji Yourself” névre keresztelt videóban egy hölgy bújuk az unikornis karakter bőrébe, hogy eldalolja nekünk Big Boi All Night című számát.

Nem rossz, Apple, nem rossz, de az igazi mémgyárosoktól van még mit tanulni.

Az Animoji Yourself mellett egyébként három másik, némileg komolyabb hangvételű videót is közzétett a vállalat a Face ID-ról.

Ennyiből ítélve könnyen tűnhet fölösleges balgaságnak az Animoji, azonban ha a technológiai hátteret nézzük, máris meggyőző újításról van szó. Olyanról, amelyhez hasonlót már egy ideje Hollywoodban is alkalmaznak.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!