imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A vezetés közbeni telefonozá hatszor veszélyesebb, mintha alkohol befolyása alatt állnánk

Engedje az Apple, hogy vezetés közben SMS-ezzünk?


A figyelmetlenségünknek ára van, ami néha emberéleteket is követel. Egyre több a vezetés közbeni telefonozásból adódó baleset sajnos, a törvény keze pedig lesújtana ezért az Apple-re. Szerinted helyes lenne a döntés? Tehetne többet is az Apple a felhasználók védelméért?

Nemrégiben számoltunk be arról a tragédiáról, amiben egy 5 éves kislány halt meg Texas államban, az Egyesült Államokban. A 22 éves vétkes sofőr vallomásában elmondta, hogy éppen az iPhone-ján FaceTime-ozott, amikor megtörtént a baleset. Belerohant az előtte lévő autóba, amiben a benne ülő gyermek életét veszítette.

FaceTime-ozás miatt halt meg egy kislány

Egyre szaporodnak a hasonló halálesetek, Californiában évente átlagosan 52 000 baleset adódik az iPhone-ozásból, amiből 312 halállal is végződik. Sőt, az Egyesült Államok Közlekedési Minisztériuma szerint minden egyes pillanatban 1,5 millió ember mobilozik vezetés közben. Ez a tevékenység hatszor veszélyesebb, mintha alkohol vagy bármilyen más bódítószerek befolyása alatt állna a sofőr.

Az esetek nagy részében a gyártókat okolják a történtekért, jelen esetben pedig az Apple-t. A vád alapján az almás vállalatnak minden eszköze meglenne arra, hogy blokkolja a felhasználók telefonjait vezetés közben. Állítólag 2008 óta létezik ilyen technológia, amit 2014-ben szabadalmaztattak is, de az ebből keletkező pénzügyi veszteségek miatt eddig még nem vezették be.

Az Apple nem hajlandó alkalmazni a technológiát és inkább a tömeges mészárlást választja.

Leállíthatják az iPhone forgalmazását, amíg nem tesz valamit az Apple a sofőrök védelméért

A pernek csupán egyetlen célja van: leállítani az iPhone-ok forgalmazását, amíg az Apple nem tesz valamit az emberek védelméért. Ezt mondjuk eléggé a szívemen viselném, lévén, hogy tömegközlekedéssel járok, tehát nem vagyok érintett az ügyben. Másrészt pedig az is kérdéses, hogyha valamilyen automata rendszer képes lenne blokkolni a sofőr telefonját, hogyan tudnák megoldani, hogy az utasok telefonjai működőképesek maradjanak?

A mi véleményünket már ismeritek erről, az előző cikkben erről is volt szó. Viszont most a ti személyes véleményetekre vagyunk kíváncsiak. Le kellene tiltani az Apple-nek a sofőrök iPhone-jait miközben vezetnek? Szavazzatok!

Forrás: 9to5mac

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!