imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ennél a két játéknál semmi sem jobban 2017


Ha egyszer unokáim lesznek, és megkérdezik, milyen volt 2017, akkor mostantól egyszerű dolgom lesz. Csak elő kell vennem a fiókból az antik ereklyének számító iPhone X-et és elindítani rajta két egyszerű játékot. Mutatom.

A Flappy Bird óta tudjuk, hogy egy telefonos játék mindent elsöprő sikeréhez nem kell feltétlenül valami eszméletlen, csavaros játékmenetet vagy überprofi grafikát megalkotni. Elég kitalálni valami faék egyszerűségű ötletet, ami vagy nagyon idegesítő, vagy nagyon addiktív, vagy nagyon eszement. Na, az alábbi két app ezen kritériumok alapján világsikerre van ítélve, ugyanis mindhárom kulcsfaktorból akad bennük bőven. De azért főleg az eszementség dominál.

Rainbrow

Ahogy az az emberiséggel lenni szokott, amint csúcstechnológiát kap a kezébe (Face ID), rögtön elkezdi hülyeségekre használni. Ennek egy ékes példája a Rainbrow, ami biztosan Craig “Hair Force One” Federighi tiszteletére készített Nathan Gitter, végzős programtervező informatikus hallgató, iOS fejlesztő és designer.

A játék lényege – márha feltételezzük, hogy van neki ilyen -, érjünk el minél több pontot a szivárvány árnyalataiban pompázó sávokon (!) fel-le ugrálva egy emojival (!), amit a szemöldökünkkel irányítunk (!). Ha csak úgy bemondásra nem hiszed el, hogy ilyen létezik, akkor tessék, itt van a fejlesztő teljes valójában, miközben szörnyszülöttével szórakozik.

Nose Zone

Hasonlóan világmegváltó a Hatchlings alkalmazása, a Nose Zone. Ha lehet, ez még egyszerűbb, mint az imént említett Rainbrow: kis mozgó négyzeteket kell “elpusztítanunk” az orrunk segítségével. Merthogy azzal irányíthatod a célkeresztet. Érted.

Ami a legdurvább ezekben, hogy tényleg 2017-ig kellett várnunk ahhoz, hogy létrejöhessenek. Mindkettő az iPhone X TrueDepth szenzorait használja, amelyből kapott adatokat az ARKittel vegyítik. Ennek a kombinációnak köszönhetően pedig az alkalmazások képesek olyan visszajelzéseket kapni a felhasználóról, mint hogy “a bal szemével pislogott”, “nyitva van a szája”, stb. Egyszóval tényleg a ma elérhető legmodernebb technológiáról van szó. Csak kicsit agyament formában. Ez van.

Új játékkorszakot ígértek nekünk a kiterjesztett valóságban. Ehelyett szivárványos háttér előtt szemöldökkel mozgatható emojikat kaptunk a kiterjesztett rögvalóságban. Sebaj, azért rendkívül szórakoztató.

Forrás: 9to5mac

Ennek fényében mondjuk tökéletesen egyet lehet érteni Phil Schillerrel, aki szerint a Face ID igazán _egyedi_ megoldás.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!