imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ennyi Apple Music felhasználó van most


Lassan lejár az Apple Music ingyenes próbaideje azoknak is, akik nem azonnal, hanem csak pár héttel a megjelenés után gondolták úgy, hogy kipróbálják, milyen is az Apple zenestreamelő szolgáltatása. Mivel ezelőtt is léteztek ilyen szolgáltatások, ezért sokaknak már nem volt ismeretlen a használata, illetve megvoltak azok a szempontok is, amik alapján értékelhette a célközönség a szolgáltatást. Most, a próbaidőszak lejárta után a felhasználók döntöttek, hogy tetszik-e nekik a szolgáltatás. Érdemes hát megnézni, hogy hány felhasználó döntött úgy, hogy szeretné folytatni az Apple Music használatát.

A kezdeti problémák folyamatos javítása mellett az Apple Music tartalma a várakozásoknak megfelelően tényleg dinamikusan nőtt. Az indulás után például gyakran előfordult, hogy bizonyos számot nem talált meg az ember, amit hasonló szolgáltatásokban igen, de ez elég hamar orvosolva lett. A Siri integráció sokaknak nagyon hasznos lehetett korábban, és az iOS 9-ben ez is csak javult. Hiányosságok természetesen még mindig vannak, de ne felejtsük el, ez mára már főként abból áll, hogy csupán bizonyos kényelmi funkciók hiányoznak. Összességében egy olyan szolgáltatást kínál ezzel az Apple, ami éppen a célnak megfelelő.

Apple Music

Az Apple Music indulásakor legnagyobb vetélytársként a Spotify volt emlegetve. Nem véletlenül, hiszen a legnagyobb felhasználóbázissal talán ez a szolgáltatás bír. Igaz, a cég még így is veszteségesen üzemel. Augusztusban Eddy Cue 11 millió próbaidőszakos felhasználóról beszélt, ami elenyésző a Spotify ingyenes felhasználóinak a számához, ami valamivel több, mint 75 millió. Ahhoz viszont, hogy össze lehessen mérni egy (darabig még) ingyenes szolgáltatásokat is kínáló és egy alapvetően fizetős alkalmazást, csak azokat a felhasználókat szabad figyelni, akik pénzt adnak ki a szolgáltatásért.

Apple Music Emmy-reklám

Szám szerint jelenleg 15 millió felhasználója van az Apple Musicnak, ami jelentős növekedést jelentene, ha ebből nem csak 6,5 millió ember az, aki fizeti érte a havi díjat. A maradék 8,5 millió ember még mindig ingyenesen, új próbaidőszakosként használja a szolgáltatást. Tehát az Apple Music felhasználók több mint a fele még mindig nem fizet a streamszolgáltatásért. A mérleg másik felére pedig akkor helyezzük a Spotify-t, amelynek az árazása szinte kivétel nélkül minden országban megegyezik az Apple Music-éval. A legfrissebb statisztikák alapján pedig a Spotifynak 20 millió prémium felhasználója van jelenleg is.

Taylor Swift továbbra sem az Apple Musicból fog meggazdagodni.
Hát Taylor Swift továbbra sem az Apple Musicból fog meggazdagodni.

Azt persze ne felejtsük el, hogy ez még csak az első olyan hónap, amikor az Apple már pénzt kért a szolgáltatás használatáért. Ehhez mérten pedig a 6,5 millió ember óriási szám. A The Verge újságírói szerint  viszont sokkal valószínűbb, hogy a felhasználók egyszerűen elfelejtették lemondani az előfizetésüket a próbaidő végéhez érve. Persze pár hónap múlva úgyis ki fog derülni, hogy ez tényleg így van-e, ahogyan az is, hogy a jelenlegi ingyenes felhasználók hány százaléka marad a szolgáltatás használátánál.

Forrás: The Verge

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!