imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ennyi szabadalma volt 2015-ben az Apple-nek


Megszokhattátok itt az iMagazinon, hogy időről-időre hírt adunk az aktuálisan bejegyzett új Apple-szabadalmakról. Nem mindegyikről, csak amelyeket érdekesnek tartunk, hisz ha máshogy tettünk volna, akkor az év 365 napjának összes híre csak erről szólt volna.

Kezdjük rögtön a számokkal: 2015-ben az amerikai szabadalmi hivatal összesen 2813 szabadalmát hagyta jóvá az Apple-nek. Száz évvel ezelőtt egészen mást jelentett egy szabadalom levédése, mint ma, különösen ha ilyen globális cégekről van szó. Ahogy mindig leírjuk, a szabadalmak többsége az asztalfióknak készül, jóval inkább biztonsági játék az egész, hogy a jövő pereiben fel lehessen őket használni. Ez egyszerre érthető valahol, de kicsit szomorú, lévén így a szabadalom már nem feltétlenül az innováció fokmérője.

innovation

Mert ha azt hittétek, hogy az Apple ezzel a számmal dobogós, akkor nagyot tévedtek, mert ez csupán a 12. helyre volt elég. Ezek a cégek előzték be őket: Intel, Panasonic, Microsoft, Sony, Toshiba, Qualcomm, Google, LG, Canon, IBM és Samsung – utóbbi kettő helyet cserélt a dobogón, azaz 2015-ben a legtöbb levédett szabadalma a Samsungnak volt. Úgy gondoltuk, hogy még egy kicsit visszatekintve a tavalyi évre, átnyújtunk egy válogatást a tavalyi szabadalmas cikkeinkből. Íme:

Az Apple saját GoPrót készít?

isight_cover

A távirányítható Apple videókamera tervei kicsit megrángatták a GoPro részvényeit is.

iPhone-ba épített joystickot szabadalmaztatott az Apple

Apple iPhone joystick-szabadalom

Egészen képtelen ötlet, hogy a Touch ID amolyan joystick is legyen, de azért levédették.

Ennyivel egyszerűbb lehet a jövőben a chatelés

cover_imessage

Ez a szabadalom az iMessage-t időzítené bizonyos időpontokhoz vagy helyekhez.

Érkezik az Apple Ring?

cover_applering

Anno kifejezetten érdekelt titeket ez az Apple szabadalom, ami még egy hordható almás eszközzel bővítené a piacot, indukciós töltéssel, hangfelismeréssel, kézmozdulat követéssel.

Szabadalmi pert vesztett az Apple, sokba fájhat nekik

apple glass logo

Az élet még az Apple számára sem mindig habos torta, ugyanis van, hogy bizony ők sértik meg mások szabadalmait, és ezért a bíróság elítéli őket. Így volt ez a Wisconsin Alumni Research Foundation esetében is.

A jövő iOS dokkolói felismerhetik a kézmozdulatokat is

Apple-szabadalom

Szívesen látnánk ezt a megoldást a jövő iOS dokkolóiban, és mivel a Google is dolgozik hasonló megoldáson, talán a végén meg lesz is belőle valami.

Pánik gomb is lehet a jövő Touch ID-ja

touch-id-cover

A Touch ID az egyik legjobb ujjlenyomat-olvasó a világon, egyesek szerint az iPhone 6s-ben már-már túlságosan gyors is. Elbírná ezt az újítást is.

Kijelzővé alakulhat át az Apple Watch szíja

Apple-Watch-szij-kijelzo-cover

A pletykák szerint tavasszal érkezik az Apple Watch 2 – vajon láthatunk már valamit ebből a megoldásból?

Új technológia az iPhone csatlakozók fejlesztésére

cover_plug

Az Apple egyik termékére sem mondta soha, hogy vízálló, ugyanakkor a tesztek alapján elég jól bírják a vizet, az Apple Watch-ban többen úsztak is gond nélkül. Ez a szabadalom az iPhone csatlakozóit tenné ellenállóvá.

Mások szabadalmai miatt lehet ilyen a Smart Battery Case

cover_smartbattery

A nagy érdeklődést kiváltó Apple Smart Battery Case lehet, hogy más gyártók levédett szabadalmai miatt nyerte el végső formáját?

Forrás: AppleWorld.Today

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!