imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ennyi volt: a Microsoft ismét bedobta a törölközőt az Apple-lel szemben


A történelem ismétli önmagát: a Microsoft december 31-től leállítja a zene streaming szolgáltatását, a Groove Musicot. A szolgáltatás előfizetőit a Spotify-ra költöztetik át a lejátszási listáikkal együtt, a felhasználók pedig visszakapják az előfizetési díjat. Ha eddig nem tudtad, hogy a Microsoft is benne van a zene bizniszben, akkor megnyugodhatsz, nem benned van a hiba.

Emlékszel még arra, amikor a Zune és a köré épülő elképzelés alulmaradt az iPoddal és az iTunesszal szemben? És azt tudtad, hogy egészen ezidáig a Microsoft is jelen volt a streaming szolgáltatások piacán? Igen, ugyanis a Groove Music nem csupán egy médialejátszó alkalmazás Windows 10-et futtató eszközökön, mert egy streaming szolgáltatás is helyet kapott benne, melynek olyannyira nem sikerült elterjednie, hogy ez nekünk is félig-meddig új információ volt.

Úgy látszik, a Spotify és az Apple Music, illetve az olyan kisebb szolgáltatások mellett, mint a Tidal, a Microsoft már képtelen volt érvényesülni, ezért inkább úgy, ahogy van, elkaszálták az egész projektet. A jelenlegi felhasználókat a cég a Spotify-ra költözteti át, mely már havi 140 milliós aktív táborral és 60 millió előfizetővel bír. Emellett az előfizetők visszakapják a pénzüket, sőt, egy 60 napos ingyen Spotify prémium csomagot is kapnak szimpla jófejségből. Egyébként maga a Groove Music marad a régi médialejátszó. Így Xboxon, illetve Windows 10-et futtató gépeken is alapértelmezett marad.

Forrás: Cult of Mac

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!