imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ennyit az új Apple TV-ről


Az utóbbi hetekben rengeteg Apple TV-vel kapcsolatos hír jelent meg, és mind egy fő téma köré épült: az Apple hosszú évek után végre frissítheti a fekete dobozkát az idei WWDC-n, az új hardver mellé pedig új szoftver is járna, telepíthető alkalmazásokkal, új videós szolgáltatással, minden földi jóval.

Nos, a New York Times értesülései szerint erre még várhatunk. A lap arról ír, hogy még május közepén is az új Apple TV bemutatását tervezték jövő hétfőre, aztán végül úgy döntöttek, hogy határozatlan ideig elhalasztják a dolgot – állítja két, az Apple-nél dolgozó forrás. Ennek több oka is van, az egyik legfontosabb – ami mondjuk minket talán kevésbé érint –, hogy elég döcögősen haladnak a tárgyalások a műsorgyártókkal, enélkül pedig nem indulhatna el az internetes tévészolgáltatás.

Az „árakkal, jogokkal és technológiákkal kapcsolatos problémák” miatt tehát úgy tűnik hiába vártuk, hogy az idei WWDC talán legnagyobb dobása az új Apple TV legyen. Sokan már a meghívó grafikájába is egymásra pakolt Apple TV-ket láttak bele, a „változás epicentruma” címbe pedig az Apple TV HomeKit bázisállomásként betöltendő szerepét. Ez utóbbi egyébként be is jött: tegnap jelent meg az Apple támogatási oldalán egy bejegyzés az első HomeKit-kompatibilis okoskiegészítők megjelenése kapcsán, és itt egészen konkrétan leírják, hogy ha van otthon legalább harmadik generációs Apple TV-nk akkor távolról is vezérelhetjük az otthoni készülékeket:

Ha van egy Apple TV-d (3. generációs vagy újabb) legalább 7.0-ás verziószámú szoftverrel, akkor az iOS-készüléked segítségével távolról is vezérelheted a HomeKit-kompatibilis kiegészítőidet. Ehhez jelentkezz be ugyanazzal az Apple ID-val az iOS eszközödön és az Apple TV-den, majd a Siri segítségével távirányíthatod a kiegészítőket.

A „vagy újabb” szavak azért reményt ébreszthetnek bennünk, hogy nem a jelenlegi generáció lesz az utolsó a fekete dobozkából. Ha az új, szupertávirányítós Apple TV hardverről ezek szerint nem is lesz majd szó a WWDC-n, a HomeKittel kapcsolatban azért valószínűleg előkerül az eszköz legalább pár mondatban. A találgatások pedig folytatódhatnak tovább.

Ettől függetlenül persze maradnak további izgalmak hétfőre, hiszen az majdnem biztos, hogy láthatjuk az új iOS-t és az új OS X-et is, valamint többen frissített Apple Watch SDK-ra is számítanak, mellyel az óra beépített szenzorait is használhatnák az appok.

Forrás: The New York Times via The Verge. A borítókép Martin Hajek koncepcióképe.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!