imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ennyit javult sötétben az idei iPhone-ok kamerája


Ahogyan azt előre lehetett tudni, az idei iPhone generáció leginkább a kamerák területén fejlődött. Ezen belül pedig a leghiánypótlóbb funkció kétségkívül a Night Mode, amiről megérkeztek az első valós helyzetben lőtt képek.

A rajongók nagyrésze tűkön ülve várta már a keynote kezdetét. Rengeteg funkció és újítás az előzetes híreket igazolva valóban megérkezett, de akadtak bőven olyanok is, amelyek sajnos kimaradtak. Attól eltekintve, hogy az új dizájn sokak szerint hagy némi kívánnivalót maga után, úgy tűnt, hogy az Apple a kamerák terén hozta azt, amit a felhasználók elvártak. Kaptunk néhány hasznos újdonságot, például az új High-Key Mono nevű megvilágítást a portré módban, Smart HDR-t, harmadával erősebb vakut, QuickTake funkciót, de ami talán a legfontosabb, az a Night Mode.

Való igaz, hogy az iPhone-ok sosem voltak túlságosan erősek sötétben, a konkurencia pedig sokszor eredményesen meglovagolta ezt a hiányosságot. Most azonban – a cég állítása szerint – a hosszabb záridőnek és az intelligensebb képfeldogozó egységnek köszönhetően rengeteget javult ezen a téren. A bemutatón meg is mutattak nekünk néhányat az új funkcióval lőtt képek közül, amelyek igencsak meggyőzőnek tűntek, de természetesen mindenki kíváncsi arra, hogy a valóságban is ilyen hatékonyan működik-e az új mód, vagy csak “laborkörülmények” között.

Szerencsére már az előrendelés kezdete előtt érkezett egy állítólag valós körülmények közt készült fénykép, amely megkönnyítheti az új modellek egyike meletti elköteleződést. Coco Rocha – aki leginkább a modellvilágból lehet ismerős – sikeresen szert tett egy iPhone 11 Pro Maxra, és szerencsére rögtön meg is osztotta velünk az új Night Mode-dal kapcsolatos tapasztalatait. Összehasonlította az iPhone X és a más előbb említett készülék kameráit sötétben, melynek végeredményét meg is osztotta Twitteren a rajongóival.

Nos, a különbség a két kép között igencsak szembetűnő. Nagyon kíváncsiak vagyunk a többi visszajelzésre is, hogy vajon mindenkinek ilyen jól szuperál-e az új funkció, azonban eddig igencsak nagy bizakodásra ad okot az új Night Mode. Reméljük, hogy a többi újdonság is hasonlóan jó ereményeket produkál majd.

Titeket mennyire győzött meg az idei iPhone-ok kamerája? Terveztek idén váltani?

Forrás: Twitter

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!