imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ennyivel egyszerűbb lehet a jövőben a chatelés


Szöveges üzenetek küldése nagyjából a ’90-es években kezdett elterjedni, és még mindig ez a távkommunikáció egyik legkedveltebb formája. Mostanra az egyik legkedveltebb elektronikus társalgási forma lett. A probléma csak az, hogy ha nem nézzük meg azonnal az üzenetet, akkor később könnyen értelmét vesztheti az. Olyan is előfordulhat, hogy túl korán látunk egy üzenetet. Az Apple új szabadalma erre talált megoldást, és ezt talán valamikor viszontláthatjuk az iMessage rendszerében.

Képzeljük el, hogy megyünk a boltba és még az úton kapunk egy üzenetet, hogy vegyünk valami olyat, amit egyébként nem terveztünk. Ha nem adjuk egyből hozzá a bevásárlólistánkhoz, akkor a üzletbe érve már könnyen elfelejthetjük. Ilyenkor a megoldás az lenne, ha csak akkor kapnánk meg az üzenetet, amikor a boltba belépünk. Az új szabadalommal ez is könnyedén megvalósulhatna, hiszen az üzenet elküldése előtt sok új lehetőség közül választhatnánk, köztük azt is, hogy csak akkor küldjünk el egy üzenetet, ha a fogadó fél megérkezik egy előre megadott helyszínre.

list

Emellett képesek lennénk üzeneteket küldeni időjárás-változás, időpont, és a küldő fél helyzete alapján, de úgy is tudnánk majd „fotót küldeni”, hogy a képet ténylegesen nem is küldjük el. Ez utóbbi talán egy kis magyarázatra szorul. A szabadalom nyelvezete miatt elég nehéz lefordítani, hogy pontosan mit is takar ez a funkció, de az alapfunkciója kihámozható. A lényeg, hogy egy lekérdezést küldünk a fogadó fél telefonjára, hogy például mutassa meg azt a közös képet vagy csoportképet, ami tavaly a Balatonnál készült. Ilyenkor a fogadó fél telefonja megkeresi a képet a telefonban és lehetőséget kínál a felhasználónak, hogy megnyissa azt.

Az AirDrop jelenleg így  kérdez rá egy kép elfogadására/megnyitására.
Az AirDrop jelenleg így kérdez rá egy kép elfogadására / megnyitására.

Az időjáráshoz kapcsolódó üzenetek küldése úgy történne, hogy egy bizonyos időjárás-változás bekövetkezésekor lesz csak az üzenet elküldve. Tegyük fel, hogy el szeretnénk menni az ismerőseinkkel valahova, de fontos lenne, hogy süssön a nap. Ilyenkor az üzenet csak akkor lenne elküldve, ha kisüt a nap. Hasonló módon működik az időponthoz kötött üzenet is, ilyenkor értelemszerűen csak a megadott időpontban küldené el a szöveges üzenetet a telefonunk.

Sajnos rengeteg olyan szabadalmat nyújt be az Apple, amelyek előnyeit a felhasználók ténylegesen nem élvezhetik ki. Éppen ezért arra, hogy ez a szabadalom teljes egészében ténylegesen bekerül az iOS operációs rendszerekbe, szintén kicsi az esély. Sokkal valószínűbb az, hogy a szabadalom egyes részei kerülnek be a későbbi operációs rendszerek valamelyikébe. Ennek ellenére jó látni, hogy az Apple folyamatosan próbál fejleszteni, a felhasználók igényeihez igazodva.

Forrás: BusinessInsider

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!