imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Szómágia

Itt a legújabb magyar iOS játék!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ennyivel kevesebb személyes adatot gyűjt az iPhone rólad


Egy alapos felmérésből érdekes tények derültek ki az iOS és az Android felhasználókról gyűjtött személyes adatokról. Az eredmény kicsit sem meglepő.

A legenda szerint, aki iPhone-t vásárol az biztonságban tudhatja a személyes adatait és biztos lehet benne, hogy az Apple sehol sem naplózza helyzetét és a tevékenységeit, nem nézegeti a fotóit és nem árusítja ki az adatait. Arról valószínűleg sosem győződhetünk meg, hogy ez 100%-ig így van-e, valóban nincsenek-e tárolt beszélgetések és mi egymás, ahogy az Apple állítja.

Az viszont kétségtelen, hogy az Apple mobil operációs rendszere ismét messze biztonságosabbnak bizonyult a Google-féle Androidnál. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a kutatás, ami nemrégiben a két rendszer összehasonlításáról készült.

A Vanderbilt Egyetem professzora, Douglas Schmidt vezette kutatás rávilágított, hogy az androidos készülékek Chrome böngésző alatt tízszer több adatot küldenek haza, mint az iPhone-ok Safari használatával.

Az eredmény már önmagában is hihetetlen, a számok pedig méginkább rémisztőek. A felmérés során  24 óra leforgása alatt 340 alkalommal küldött a vizsgált androidos mobil adatot a Google-nek, ami 14 alkalmat jelent óránként. Ezen adatcsomagok 35%-a a felhasználó aktuális helyzetéről szólnak, ami mint ahogy a Google is elismerte nemrégiben, a felhasználó akarata ellenére is naplózásra kerülnek.

Az összképet tekintve sem lehetünk boldogabbak, hiszen az is kiderült, hogy a használaton kívüli periódusok alatt ötvenszer annyi információt osztanak meg az Android felhasználók a Google-lel, mint azok akik az iPhone-on használják a keresőóriás szolgáltatásait.

Ennek oka, hogy a Google háttérfolyamatként is előszeretettel gyűjtögeti az adatokat, míg ha iPhone-on a gyári böngészőben egy Google-keresést indítunk, majd zároljuk a telefont, a Google nem fér hozzá további adatcsomagokhoz.

Persze ért már kellemetlenség iPhone-os felhasználókat is, hiszen minden rendszer sebezhető, de az mindenképp megnyugtató, hogy az Apple telefonjai nem működnek céltáblaként, amikor azok használaton kívül vannak. Így nagyobb biztonságban maradnak azok az érzékeny adatok is, amikhez egyébként egyik vállalatnak sem lenne köze.

Forrás: AppleInsider

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!