imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Érdekes színű iPod-modellek tűntek fel az iTunes 12.2-ben


Tegnap írtunk az iTunes 12.2 megjelenéséről, mely segítségével már Macen is használhatjuk az Apple Music szolgáltatást. Emellett azonban egy furcsaságot vehettek észre azok az iPod-felhasználók, akik új készüléket állítottak be, vagy visszaállították az iPodjukat gyári állapotba.

Az Apple lecserélte ugyanis az ilyenkor megjelenő üdvözlőképet, amin az iPod-családot láthatjuk. Csakhogy: olyan színű iPod touch, iPod nano és iPod shuffle szerepel a képen, amilyen igazából nem is létezik. Vagy még nem létezik. Az iPod touch élénk sötétkék, az iPod nano leginkább a Beats-fejhallgatókon is használt aranyszínre hajaz kis bézs beütéssel, az iPod shuffle pedig ugyan rózsaszín, mely szín most is létezik belőle, viszont kicsit más az árnyalata.

Szemfüles felhasználók gyorsan fel is túrták az alkalmazásban található .rsrc fájlokat, melyekből a nagy képen látható iPodoknak megfelelő ikonokat is kinyerhetjük. Ezek alapján így lehetne összeállítani az iPod-családot:

iPod-család 2015Ezeken kívül az összes termék megegyezik az aktuális kínálattal. Ha jobban megnézzük az iPod touch kijelzőjét, akkor azt is felfedezhetjük, hogy a naptár keddet mutat, a dátum pedig 14-e. A promóciós képeken a naptáron általában a termék bemutatásának napját láthatjuk. Idén csak júliusban esik keddre a 14-e, tehát ez alapján még az is lehet, hogy két héten belül frissül az iPod-család. Ez persze ellentmondana annak a több éves gyakorlatnak, hogy szeptemberben érkeznek új iPodok.

Természetesen mindezek pusztán csak feltételezések, bár a kép meglehetősen árulkodó. Az utóbbi időben többször előfordult már az, hogy a grafikusok összekevertek néhány layert a Photoshopban az Apple-nél amikor például az Apple Online Store-ba töltöttek fel képeket, illetve a legutolsó Final Cut-sajtóközleményben is egy fura színű MacBook Pro szerepelt eredetileg, viszont arra kicsi az esély, hogy egyszerre három terméknél nézzék be a dolgot.

Az is igaz, hogy az iPod-családra ráférne már egy frissítés, mivel az iPod nano és az iPod touch gyakorlatilag három éve nem frissült, szegény iPod shuffle-höz pedig még ennél is régebben, közel 5 éve nem nyúltak hozzá. Mondjuk a képek alapján sem lehet radikális változásokra számítani, mindössze néhány új színre.

Forrás: The Verge.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!