imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Érdekességek a tegnapi eredményekkel kapcsolatban


Azt már tudjuk, hogy az Apple minden korábbi rekordot megdöntő negyedévet zárt 2014 utolsó három hónapjával. A 18 milliárd dolláros (4900 milliárd forintos) profit például nem csak a cég szempontjából rekord, hanem világrekordnak is számít ami a negyedéves nyereségeket illeti a történelemben.
Rengeteg pénz

A fentiek azt is jelentik, hogy az utolsó negyedévben másodpercenként 630 ezer forintnyi nyereséget csinált az Apple, vagyis amíg idáig eljutottál a cikkben, nagyjából plusz 8 millió forint csörög a kasszában. Ezen felül a cég készpénztartaléka 179 milliárd dollárra nőtt, ami mai árfolyamon átváltva nagyjából 49 ezer milliárd forintot jelent. Hogy felfogjuk ezt az összeget, érdemes mondjuk azzal számolni, hogy Magyarországon jelenleg 2808 település van, vagyis minden magyar településre simán felhúzhatnának egy 17 milliárdos stadiont. Mindezt annak ellenére, hogy jelentős összegeket költöttek tavaly a saját részvényeik visszavásárlására.

Tim Cooknak van oka az örömre. | Kép forrása: Cult of Mac
Tim Cooknak van oka az örömre. | Kép forrása: Cult of Mac

 

Rengeteg iPhone

A 74,5 millió eladott iPhone azt is jelenti, hogy óránként több mint 34 ezer telefon fogyott, vagyis másodpercenként 9. Az iPhone-eladások természetesen az App Store-t is húzták magukkal, az online alkalmazásbolt forgalma 41%-ot nőtt a tavalyi év azonos időszakához képest. Az Apple emellett legyártotta az egymilliárdodik iOS-készüléket is, ami egy 64 GB-os asztroszürke iPhone 6 Plus lett. Ezt végül jól megtartották maguknak emlékbe.

 

Dübörög az Apple Pay

Tim Cook szerint 2015 az Apple Pay éve lesz. Eddig több mint 750 amerikai bank állt be az Apple digitális fizetési megoldása mögé, a Whole Foods üzletlánc mobilfizetései pedig 400%-kal nőttek mióta elérhető náluk az Apple Pay. Az összes mobilfizetés 2/3-át adja egyébként az Apple megoldása az Egyesült Államokban, vagyis minden 3 dollárból amit ilyen módon költenek el, kettő egy iPhone-on fut keresztül.

Az óránkkal is fizethetünk majd 2015-ben. | Kép forrása: Yahoo
Az óránkkal is fizethetünk majd 2015-ben. | Kép forrása: Yahoo

 

Apple Watch: április

Tim Cook a konferenciabeszélgetésben azt is elmondta, hogy az Apple Watch áprilisban kerül majd a boltok polcaira. Ezzel hivatalosan is megkaptuk az óra megjelenésének időpontját, illetve az Apple pontosan definiálta, hogy mit gondolnak az „early”, „mid” és „late” szavak alatt:

Amikor azt mondtuk, hogy »2015 elején« [early 2015], akkor az »elején« szó alatt az év első négy hónapjára gondoltunk. A »mid« az év középső négy hónapját jelenti, a »late« pedig az utolsó négy hónapot. Szóval akkor fog megjelenni, amikor terveztük. De sietünk amennyire tudunk, mivel az emberek nagyon szeretnének már vásárolni egyet maguknak.

Apple Watch | Kép forrása: Huffington Post
Apple Watch | Kép forrása: Huffington Post

Tim persze egy ideje már napi szinten használja az Apple Watch-ot, meg is kérdezték a tapasztalataival kapcsolatban, mire az alábbiakat mondta:

Minden nap használom, imádom, és nem tudnék nélküle élni. Elképesztő, mennyi fejlesztő ír már alkalmazásokat rá, és hihetetlen innovációkkal találkozunk.

További érdekességek és számok
  • Az IBM – akik egyébként a történelem legnagyobb tömeges elbocsátására készülnek – eddig több mint 130 cégnek adott el iOS-megoldásokat, és ebben a negyedévben 12 új alkalmazásuk jelenik meg.
  • 25 milliónál tart az eladott Apple TV-k száma
  • 30 autómárka kocsijaiban jelenik meg 2015-ben a CarPlay
  • 600 olyan alkalmazás található az App Store-ban, amik támogatják a HealthKitet
  • A kínai bevételek 157%-kal nőttek, az online bolt egy negyedév alatt annyit csinált, mint az elmúlt öt évben összesen – nem meglepő tehát az országra fordított kiemelt figyelem

Források: 9to5Mac, Cult of Mac. Borítókép: One More Thing.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!