imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Érdemes már most letölteni az iOS 11-et?


Egyre több helyen találkozhatunk olyan tippekkel, ahol arra kapunk útmutatást, hogy lehet már most letölteni az iOS 11-et. Ezek az információk sokszor nem adnak teljes körű tájékoztatást, pedig sok bosszúságot okozhatnak.

Messze a legkedveltebb témák közé tartoznak az iOS frissítések és az új iPhone-ok megjelenése, még azok körében is, akik nem használnak iPhone-t. Miután az Apple hétfő este bemutatta, hogy milyen lesz az iOS 11, és kiadta a rendszer első béta verzióját, a Facebookot és a híroldalakat ellepték azok a tippek, hogyan lehet már a hivatalos megjelenés előtt letölteni.

Ezzel csak az a baj, hogy az új rendszer nem véletlenül nem elérhető azonnal mindenki számára. A béta verziókat a fejlesztőknek adják ki, és tulajdonképpen egy félkész rendszerről van szó. Egyrészt a gyártó nem vállal garanciát arra, ha valakinek ettől megbolondul az iPhone-ja, másrészt pedig az iOS 11 bétát nem ajánlott elsődleges iPhone-on használni, mert:

  • Instabillá válhat tőle az iPhone
  • Gyakran lefagyhat vagy összeomolhat a rendszer
  • Drasztikusan lecsökkenhet az üzemidő
  • Az alkalmazások nem működnek rajta megfelelően, különösen annak tekintetében nem, hogy az iOS 11 végleg véget vet a 32 bites appoknak

Jelenleg nem is tud akárki ingyenesen hozzáférni az iOS 11-hez, hivatalos úton egyelőre még csak a Developer Program keretein belül lehet letölteni, azaz fejlesztőnek kell magunkat regisztrálni. Ezzel csak az a gond, hogy 99 dollárt kell érte leszurkolnunk az Apple-nek. Néhány hét múlva egyébként a Beta Software Programon keresztül ingyenesen elérhetőek lesznek az iOS 11 korai verziói, de ezt még szintén nem érdemes letölteni.

Miért elérhető az iOS 11, ha még nem tökéletes?

Az Apple minden évben a WWDC-n jelenteti meg az új rendszereinek béta verzióját, így a fejlesztőknek épp elegendő idejük van arra (3-4 hónap), hogy átálljanak az új rendszerre és kijavítsák az esetleges hibákat. Az Apple a körülbelül 16 millió fejlesztő visszajelzései alapján csiszolgatja az iOS 11-et a nyár folyamán.

Ahogy Handrás és Red a Keynote alatt is kihangsúlyozta, óva intünk mindenkit attól, hogy a mindennapi használatra vett telefonjára így vagy úgy, de letöltse az iOS 11 valamely béta verzióját. Ha megfogadjátok a tanácsunkat sok bosszúságtól kímélhetitek meg magatokat. Amint megjelenik az első nyilvános verzió arról lesz cikk, itt az iMagazinon. (Szeptember közepe vagy vége felé az iPhone 8 megjelenése után).

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!