imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Érdemes várnunk a hajtogathatós iPhone-ra?


Ha időnként beleolvasgatunk a tech hírekbe, még akár öncélúnak is érezhetnénk a fejlődést, azonban mélyebbre ásva mindig akadnak olyan szempontok is egy-egy újítás kapcsán, melyek miatt érdemes kétszer is átgondolnunk, hogy például van-e szükségünk hajlított kijelzőre. Ha a válaszod egy határozott nem, engedd meg, hogy megcáfoljuk válaszod.

Hajlított kijelző? Ráadásul egy telefonba? Igen, már évek óta él a köztudatban, hogy a hajtogathatós okostelefon ötlete nem csak a sci-fi filmek szüleménye, hanem egy napon valósággá is válhat: a hírek szerint az Apple az LG-vel vállvetve már rajta is van az ügyön. Ha azt gondolnánk, hogy tényleg nincs hova fejlődnie a mobiliparnak és csak az ilyen hasztalan, öncélú, ha úgy tetszik, parasztvakítások fogják elárasztani a piacot, akkor gondoljuk át újra ezt a kérdéskört.

Először is, tömeggyártásba még soha nem került flexibilis kijelzőjű telefon, de prototípust már készítettek, igaz, elég kezdetlegest. Illetve a tech ipar más területén is felütötte már a fejét a technológia. Jelenleg például a papírvékonyságú tévék a trendik. Az LG újdonsága tényleg olyan vékony, hogy, ha nem is összecsavarható, mint egy szőnyeg, de meglehetősen hajlékony; igaz, nem arra vannak kiképezve, hogy naphosszat csavargassuk. A hajlékony kijelző tehát valós és létezik.

Másodszor egy televízió meglehetősen eltérő egy telefontól, technikai paramétereit tekintve sokkal egyszerűbb eszközről van szó. Nincs benne például akkumulátor, ami azért jelentős különbség, mert a li-ion aksik bizony nem szeretik a gyűrögetést, a folyamatos súrlódást, egyszóval nem szabad nagyon összenyomorítani, mert ellenkező esetben beüt a Note 7 effektus. Tehát összefoglalva: a nyúzható kijelző jelenleg egy okostelefonban lehetséges is, meg nem is.

Ez mind szép és jó, de ettől még nem feltétlenül van rá szükségünk. Ha jobban belegondolunk, a wallpaper tv-t is csak esztétikai szempontok indokolják, és az, hogy állati menő. Ugyanakkor strapabíróbb is a kijelző a flexibilisségének köszönhetően. Azt nem tudom egy leejtegetős teszten mennyivel bírna többet, mint egy hagyományos tévé, de ha egy iPhone méretű üvegről beszélünk, az a súlyából adódóan egészen más kimenetelű. Ha elejtünk egy iPhone-t, az pattog a sarkain néhányat, aztán várja, hogy a tulajdonosa feleszméljen az hirtelen jött szívinfarktusból.

Általában először a sarkok hajlamosabbak a sérülésre, a kijelző csak nagyon szerencsétlen becsapódástól törik. Nekem például ilyen még nem fordult elő, bár lehet, hogy ez a szuper képességem. Mindenesetre egy flexibilis kialakítású eszköz jóval masszívabb, strapabíróbb, mint a most megjelent üveghátlapos iPhone-ok. Az üveget ugyebár a vezeték nélküli töltés teszi indokolttá, ez viszont lassan indokolatlanná is teheti a Lightning csatlakozót. Eltűnt a Home gomb, eltűnt a jack aljzat, és igazából a többi fizikai gombtól sem lenne nagyon nehéz megválni. Maradna egy masszív, kevésbé sebezhető tömb. Talán mégsem lenne hülyeség, ha az Apple 3 éven belül bemutatna egy hajlítható kijelzős iPhone-t?

Még néhány év előttünk van, mire kiderül, vajon tényleg csinál-e az Apple ilyen eszközt, ami innováció lenne a javából. Eddy Cue, az Apple internetes szolgáltatásaiért és szoftvereiért felelős alelnöke szerint jelenleg is van annyira innovatív a cég, hogy tudja vezető szerepét tartani a számítástechnikában. Új büszkeségük, az iPhone 8 pedig már az iSTLYE-tól is beszerezhető, akár azonnal.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!