imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Eredetileg közel 300 Mac vs PC videó készült


Amiből végül 66-ot láthatott a közönség. Steve Jobs nem akarta, hogy a humor elterelje a termékről a figyelmet. A Macet alakító színész osztott meg kulisszatitkokat.

Az Apple marketingtörténetének talán legemlékezetesebb kampánya a Mac vs PC videók voltak. Összesen 66 gag jelent meg belőlük, amit az internetnek hála ma akár egyben is megtekinthetünk:

Ezek a videók többniyre még ma is kifejezetten viccesek, maradtak időtálló érvek, de néhány egészen más perspektívát kapott. Mekkora előny volt ugye a MagSafe töltő…

Épp 10 éve került ki az utolsó epizód, aminek kapcsán az Entertainment Weekly interjút készített Justin Longgal. A Macet alakító színész megosztott néhány érdekességet is a projekt kapcsán.

Elmondása szerint összesen majdnem 300 videót forgattak le, azonban azt figyelte meg, hogy a legviccesebbek nem kerültek a tévébe. Az sem például, amiben a Másnaposok filmek sztárja szerepelt volna:

Egyre különösen emlékszem, amiben Zach Galifianakis egy, hát, részeg Mikulást játszott. És (az Apple-nél) azt mondták alapvetően, hogy Steve Jobs azokat preferálta, amik nem voltak túl viccesek… mert azt gondolta, hogy eltereli a figyelmet a reklám mondanivalójáról. Azt gondolta, hogyha az emberek túlságosan a humorra koncentrálnak, teljesen elfelejtik magát a terméket.

Az interjú során azt is megkérdezték az amúgy szerepekben azóta is bővelkedő, ám nem kasszasikereket halmozó színésztől, hogy mennyit kapott ezért a munkáért. A kitérő válasz stílusosan érkezett:

Annyit, hogy nem kell itt ülnöm.

Nyilvános infó tehát nincs, de vélhetően nem járt rosszul a Celebrity Net Worth által 15 millió dolláros vagyonra becsült Long.

Neked melyik reklám volt ezek közül a kedvenced? Mit kommunikálhatna most az Apple, ha felélesztené a sorozatot?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!