imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Érezhetően gyorsulni fognak az iPhone-ok az iOS 12-vel


A hétfőn bemutatott iOS 12 legnagyobb dobása ezúttal a teljesítménynövekedés és a stabilitás lett. Az Apple mérnökei szignifikáns gyorsulást mértek a tesztidőszakban, de vajon tényleg érezhető lesz a változás?

Az Apple a hétfői Keynote során bemutatta, hogy az iOS 12 milyen újdonságokat hozott. Ugyanakkor nagy hangsúlyt fektette arra, hogy a motorháztető alatt is történtek olyan fejlesztések, amiket mi felhasználók is érzékelni fogunk majd.

A cég ígérete szerint az iOS 12 büdös gyors lesz. Persze eretnekség lenne a friss hardvereket, mint az iPhone X, iPhone 8 vagy az iPhone 7 máris a lassú kategóriába sorolni, de az alábbi videókon látszik, hogy gyors és gyors között is érezhető a különbség.

Az iOS 12 igen impresszív tulajdonsága, hogy minden iOS 11-et futtató eszköz támogatott marad, így az idén 5. születésnapját ünneplő iPhone 5s vagy egy jó pár generációval elmaradó iPad készülék is megkapja a szeptemberi frissítést.

Általánosságban az is elmondható, hogy minden modell érezhetően gyorsabb az új operációs rendszerrel, számokban kifejezve az Apple szerint: az alkalmazások minimum 40%-kal gyorsabban, de akár 2x olyan fürgén is megnyílnak majd, mint előtte. A billentyűzet másfélszer gyorsabban jelenik majd meg, a kamera megnyitása pedig 70%-kal lesz fürgébb az iPhone 6 Pluson.

A korai tesztek pedig önmagukért beszélnek, tényleg hihetetlen gyorsulást értek el az régebbi modelleken is. Azt is érdemes észben tartani, hogy bár ezek a számok nagyon szépen hangzanak, de mind rendszeralkalmazásokra értendőek. Természetesen az arra igényes fejlesztők is elérhetik majd ezt a sebességnövekedést, de a tesztekben egyelőre az iOS 11.4-re optimalizált külső fejlesztőtől származó appokat láthatjuk.

Viszont amit ígért az Apple, az úgyis lett: a mindennapokban használt alkalmazások, mint a Kamera, az Üzenetek, Telefon és a többi, mind érezhetően gyorsabbak lettek.

Tegnap Horváth Rolanddal beszélgettünk, aki az Apple scholarship programján keresztül van jelen a WWDC-n. Kicsit mesélt nekünk arról, hogyan jutott ki, milyen Kaliforniában a hangulat és azt is elárulta, hogy ő már telepítette is az iOS 12-őt. Az interjút vele itt nézhetitek vissza.

Forrás: 9to5mac

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!