imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Érkezhet a 4K-s Apple TV


Valószínűleg egy bakinak köszönhetően leplezte le az Apple, hogy hamarosan 4K-s Apple TV érkezhet, HDR támogatással. Szemfüles felhasználók az iTunes filmek között válogatva bukkantak 4K-s tartalmakra, de letölteni természetesen még egyiket sem tudták. Itt az ideje egy Apple TV frissítésnek?

Úgy látszik, Mark Gurman az év elején ismét jövőbelátó volt, hiszen a Bloomberg újságírója már februárban tudni vélte, hogy hamarosan érkezhet az 5. generációs Apple TV 4K és HDR támogatással. Ezzel egybehangzóan néhány héttel később a Firi Games fejlesztői vettek észre egy igen érdekes jelenséget: eddig egy számukra ismeretlen készülékről (AppleTV6,2) játszottak az egyik játékukkal, ráadásul egy az Apple főhadiszállásához közel eső IP címről. Több mint valószínű, hogy ekkor egy tesztkészüléket észleltek.

A mostani esettel még biztosabbá válik, hogy valami újdonság van készülőben. Tomas Jackson a MacRumors fórumán tette közzé, hogy az iTunes-ban megvásárolt filmjei közt kutatva bukkant rá az Utazók című film 4K-s, HDR letöltési lehetőségére. Persze, amikor rányomott, a film ugyanúgy csak HD minőségben volt elérhető, de a jelenséget később többen is megerősítették. Például a Legendás állatok és megfigyelésük című film infójában is ez állt.

Annak ellenére, hogy az Apple mostanság igen-igen nagy figyelmet fordít a szolgáltatások szegmensére, az Apple TV mégis valahogy a senki földjén ragadt, és csak egy bizonyos réteg igényeit szolgálja ki. A hobbiprojektként indult set-top box a 4. generáció bemutatását követően már jelentős átalakulásokon ment keresztül, de tény, hogy illene megkapnia a 4K támogatást, hiszen 2017-ben már megfizethető áron hozzá lehet jutni ekkora felbontásra alkalmas megjelenítőkhöz. Elképzelhető, hogy a szeptemberi bemutató nem csupán az iPhone 8 körüli felhajtásról fog szólni.

Forrás: MacRumors

Személy szerint napi szinten használom az Apple TV-m filmnézésre, zenehallgatásra, közösségi média tartalmak fogyasztására, és játékra is. Arról, hogy miért vásároltam meg végül a 4. generációs Apple TV-t és milyen tapasztalatok értek, egy hosszabb cikkben számoltam be korábban. Egy akció keretében, ha MacBook Airt vásároltok az iSTYLE-ban, akkor Apple TV jár mellé ajándékba, amivel 56 900 forintot spórolhattok. Ne maradjatok le róla!

iPhone 7 részletfizetéssel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!