imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett az AirPods Pro

az Apple legújabb fülese!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Érkezhet a hivatalos USB-C MagSafe adapter


Úgy látszik, az Apple is ráérzett arra, hogy a MagSafe eltüntetésével nem tett igazán a felhasználók kedvére. Egy mostani szabadalom alapján viszont már dolgoznak a megoldáson.

Az új MacBookok eleve felháborodást kiváltó csatlakozóhelyzetét tovább tetézte az Apple laptopok egyik legjobb megoldásának, a MagSafe töltőcsatlakozónak az eltüntetése. Mindenki szerette, soha nem volt rá panasz, hiányzik is nagyon. Emlékszem, amikor először láttam MacBookot élőben, ez volt az egyik első olyan dolog, amire azonnal rávágtam: na ez zseniális, KELL!

magsafe-usb-c-lightning-side-comparison-fixed

A másik oldalon ugyanakkor ott van, hogy tényleg baromi jó megoldás, hogy az új gépek bármelyik USB-C portja használható töltőcsatlakozóként is, ami valószínűleg a kábeleknek is jót tesz, mivel mindig a kényelmes oldalra köthetjük, nem törnek meg annyira. Az ideális megoldás a kettő ötvözete lenne, aminek egyik – még ha nem is a legelegánsabb – megoldása egy megfelelő adapter lenne. Az iPhone 7 óta a felhasználók úgyis megszokták már, hogy egy átalakító is helyet kap a dobozban, simán elférne egy a MacBookok dobozában is.

Egy mostani szabadalomban lényegében ugyanezzel a gondolattal játszik el az Apple is. Lenne egy kis adapter, aminek egyik vége USB-C (vagy az éppen aktuálisan használt csatlakozótípus), a másik vége pedig a megszokott mágneses anyafoglalat. Ehhez csatlakozhatna a MagSafe töltőkábel. Sejthetően kicsit régebbi szabadalomról van szó, mivel a képen még az első széria látható, de szerintem akinek igazán hiányzik a technológia, az ezzel is beérné.

Mi több, a kérelem leírásában annak a lehetőségét is boncolgatják, hogy nem csak laptopok, hanem akár még tabletek, asztali gépek, hordozható kiegészítők, vagy all-in-one eszközök esetében is használhatnák a megoldást.

magsafe-usb.jpg

Igaz, külső gyártóktól már most is be lehet ilyen adaptereket szerezni egy ideje, még iPhone-hoz is ha úgy tartja kedvünk, de nyilván sokkal jobb lenne egy hivatalos kiadás, amit mindenki már a dobozba csomagolva megkapna. Reménykedjünk, hogy ezúttal tényleg megvalósuló szabadalomról van szó, vagy ha nem is ezzel, de más módokon visszahozzák a MagSafe-et, ami az idők során kétség kívül sok eszközt mentett már meg a biztos pusztulástól.

Forrás: 9to5mac

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!