imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Érkezhet a Spotify vezérlés Sirivel


Az Apple és Spotify éppen szorgosan tárgyalnak azzal kapcsolatban, hogy a közeljövőben Siri parancsokkal Spotify-ról is kérhessünk zenét.

Hey Siri play Sultans of Swing from Spotify.

Biztosra veszem, hogy sokan vagyunk, akik egy ehhez hasonló mondatot szívesen beillesztenének a szürke hétköznapokba. Na most ez az, ami éppen megvalósulni látszik.

Az iOS 13-mal érkező SiriKit segítségével ugyanis lehetőség nyílik különböző streaming szolgáltatóknak használatba venni az asszisztens képességeit. A Spotify pedig még ennél is tovább szeretne menni: a tárgyalás részletei szerint Sirivel képesek lennénk zeneszámokat, lejátszási listát, előadót vagy albumot kérni az Apple Music konkurens platformjáról is.

Látszik, hogy Spotify nagyon beljebb akarja magát tudni azon a bizonyos kerítésen, ugyanis a Time to Play Fair weboldalon már fel is tüntették, hogy képes lesz a szolgáltatás Siri parancsokkal is működni.

Természetesen az Apple Music marad továbbra is az alapértelmezett streaming platform minden iOS készüléken, de öröm látni, hogy az Apple Watch alkalmazás után egy újabb sokunk által kedvelt funkcióval bővülhet a kínálat.

Méghozzá nem is kell nagyon előre tekintenünk, mivel az iOS 13 frissítés formában szeptemberben villan majd fel a Beállítások alkalmazás sarkán, ami mindezt elérhetővé teszi. Csupán azért kell izgulnunk milyen mély kapcsolatba kerül addig Siri és a Spotify.

Ti milyen Spotify-jal kapcsolatos újításnak örülnétek legjobban?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!