imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Érkezhet az osztott képernyős iPad mini 4?


Érdekes dologra figyelt fel egy külföldi szoftverfejlesztő. Az új El Capitan bétájában az egyik forrásfájl osztott képernyős iPad minire utal. De mennyi annak a reális esélye, hogy az Apple tényleg új iPad minit mutatna be?

Az iOS 9-ben mutatták be először az osztott képernyős nézetet, ahol két egymás mellett futó alkalmazást tudunk kezelni, egymástól függetlenül. Sajnos jelenleg csak az iPad Air 2 rendelkezik olyan erős hardverrel, hogy képes legyen ezt a funkciót kezelni. Pontosan ezért várható az, hogy hamarosan új, erősebb iPadek érkeznek. Azt viszont erősen kétlem, hogy iPad minire valaha elérkezne az osztott képernyő, hiszen egy iPad Air 2-nél kisebb eszközön semmi értelme tovább osztani a kijelző méretét.

screenshot-2015-08-11-16-13-481

Ennek ellenére a Safari 9 szoftverfejlesztői eszköze által használt rendszerfájl elnevezése egyértelműen azt jósolja, hogy az Apple másképp vélekedik. Sőt, a szimbólum is egy fekvő osztott képernyős iPad mini-t mutat. Ráadásul a Safari weboldal-kompatibilitási nézetét tesztelő fejlesztőeszközben lehetőségünk van egy weblapot osztott képernyős iPad minin szimulálni. A felirat szerint ilyenkor egy „iPad mini 3 osztott képernyőjét” szimulálja a program, de mint tudjuk ez az eszköz nem támogatja az osztott képernyőt. Ennek az oka pedig a gyenge hardver. Mivel az iPad mini 2 és 3 között nem történt jelentős hardverváltozás (leszámítva persze a TouchID-t), ezért talán tényleg lehet valami az egészben. A legtöbb analitikus szerint, ha lesz új iPad mini, akkor az Air 2 processzorával, 2 GB RAM-mal és javított kamerával fog a piacra érkezni.

screenshot-2015-08-11-16-08-06

A kérdés, hogy esetleg egy elírásról, félreértésről vagy valami másról van-e szó, vagy esetleg tényleg érkezik egy új iPad mini 4, sokkal erősebb hardverrel. Természetesen konkrétat csak a legközelebbi Apple Keynote-on tudunk meg, ami napról napra egyre közelebb van. Csak győzzük kivárni.

Forrás 9to5mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!