imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Érkezik a #beautygate javítása


Az iOS 12.1-től kezdve többé nem sminkel már ki kéretlenül az előlapi kamera.

Október elején írtuk meg, hogy bizony az új iPhone-ok előlapi kamerája hajlamos kicsinosítani a szelfiket. Akkor még nem igazán lehetett tudni, hogy mi áll a jelenség hátterében, de sejteni lehetett, hogy valami szoftveres turpisságról van szó. Nem sokkal később már többet tudtunk, egy nagyobb cikkben körbe is jártuk a jelenséget, alaposan tesztelve is a #beautygate néven elhíresült „botrányt“.

A probléma gyökerét a Smart HDR funkcióban kell keresni. Röviden a gond abból adódott, hogy a funkció nem mindig a legrészletesebb, legrövidebb záridővel készült képet vette alapul az összeillesztés során, hanem egy elmosódottabb, hosszabb záridővel készültet.

Ennek pedig az lett az eredménye, hogy olyan szépen simította az arc gyűrődéseit a telefon, mint egy kínai piacra szánt Androidos kolléga. Mondhatnánk is, hogy „it’s a feature, not a bug“, de az Apple-nél ez bizony bug.

Amit hamarosan javítanak is, mint ahogy azt Nilay Patelnek, a The Verge újságírójának megsúgta az Apple. Sok dolguk nem lesz, csak úgy kell átkalibrálni a Smart HDR-t, hogy az egy élesebb, részletesebb képet válasszon alapul. Mindez az iOS 12.1-re várható, ami valamikor a nem túl távoli jövőben érkezik.

Ezzel pedig az iOS 12 mindkét nagyobb gate-jét le is zárhatjuk majd. Nem lesz már se töltési, se szelfi probléma, csak öröm és boldogság.

Forrás: The Verge

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!