imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Érkezik az Apple Ring?


Úgy tűnik a pletykáknak tényleg volt valóságalapjuk, és habár nagyon kis esélyt látunk rá, de érkezhet az Apple Watch után az Apple Ring is. Persze fölösleges egyből ennyire előreugrani, hiszen az Apple még csak egy szabadalmat nyújtott be a termékre vonatkozóan. Igazából érdekes is lenne, ha az emberek okosgyűrűket hordanának a jövőben.

A szabadalom alapján egy olyan eszközt tervezett az Apple, amely egy kis kijelzővel rendelkezik, van benne mikrofon és teljes haptikus rendszer, de ráadásul még mozgásérzékelő és kamera is. Ez utóbbi pedig érdekes, hiszen még az Apple Watch-ban sincs, annak ellenére, hogy több laikus is kereste rajta. Valljuk be őszintén, egy kamerának ilyen jellegű eszközökben nem sok értelme van. Van viszont egy érdekesség, amelyet az Apple ehhez az újításhoz fejlesztett ki, de a jelenlegi termékekben is hasznos újítás lehet.

14445-9991-151001-Ring-2-l

Ez pedig néhány olyan új irányítási módszer, ami többek között kiváltaná az Apple Watchban lévő Digital Crownt. A gyűrű oldalán érzékelők lennének, amelyekkel pont olyan görgető mozgást lehetne végezni, mint azt jelenleg az Apple Watch pöckén. Ha ezt használnák a jövőben, akkor csökkenne a ténylegesen mozgó alkatrészek száma az órában. A másik érdekes újítás a kézírás érzékelés, ugyanis elméletileg olyan érzékeny szenzorokkal lenne felszerelve a készülék, hogy felismerné az éppen leírt betűt. Így bárminek a segítségével tudnánk írni az iPhone vagy iPad készülékünkre.

14445-9990-151001-Ring-l

Lehetőség lenne hangvezérlésre is, nagyjából úgy, mint ahogyan az Apple Watch-on működik a Siri. Ez igazából a továbbfejlesztett rezgőmotor miatt még hasznos is lehet, persze csak úgy, ha beépül a jelenlegi ökoszisztémába. És igazából az egésznek a lényege innen fakad. Ha belegondolunk, egy ilyen eszköz elég haszontalannak tűnik, hiszen önmagában tényleg nem sok mindenre lehet használni. A többi eszköz mellé kiegészítésnek viszont egészen remek új kezelési alternatívákat biztosítana, már csak egy mindig nálunk lévő Sirivel is.

14445-9992-151001-Ring-3-l

Csak úgy, mint az Apple Watch-ot, az Apple Ringet is külön indukciós töltővel lehetne feltölteni. A kommunikációra több csatornát is használna. NFC chipet is kapna az okosgyűrű, ezt a szabadalom szerint úgy lehetne használni, hogy például kézrázáskor átutalunk bizonyos mennyiségű összeget a másik félnek, amit hangvezérléssel erősíthetünk meg. A szabadalom elég ködösen fogalmaz erről, de biztos vagyok benne, hogy ennél jóval összetettebb lesz a folyamat akkor, ha lesz Apple okosgyűrű.

14445-9993-151001-Ring-4-l

A szabadalomból nehéz kivenni, hogy pontosan mi is az Apple elképzelése a termékekkel kapcsolatban – hangsúlyozom megint csak, hogy ha egyáltalán lesz. Remélhetőleg viszont a most kifejlesztett technológiákat más területen is használják majd és így egy sokkal zseniálisabb Apple Watch 2-t tudnak készíteni

Forrás és képek: Apple Inside (A DOI okosgyűrű koncepció látható) 

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!