imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Érkezik az ötödik generációs Apple TV


Megjelentek az első bizonyítékok a soron következő Apple TV-ről és a tvOS 11-ről. Ismét a fejlesztői naplófájlok árulkodtak.

A Phoenix HD és Phoenix II játékokat jegyző Firi Games fejlesztői csapata számolt be arról, hogy a naplófájljaik között felbukkant egy AppleTV6,2 azonosítójú készülék, amin a tvOS 11.0 operációs rendszer fut. Az eszközhöz tartozó IP cím lokációja pedig történetesen pont az Apple cupertinói főhadiszállására mutat. Összehasonlításképpen a jelenlegi, negyedig generációs Apple TV az AppleTV5,3 azonosítóval fut. Ha ez nem egyértelmű jel arra, hogy hamarosan bemutatnak egy új készüléket, akkor semmi sem az.

Nem ez lenne az első készülék, amit egy kósza fejlesztői azonosító buktat le. A 2013 szeptemberében bemutatott iPhone 5s már a debütálása előtt kilenc hónappal, azaz januárban feltűnt a naplófájlokban. Hasonlóan jártak az új, egyelőre még nem bemutatott iPadek is, amik azonosítóit a napokban fedezte fel a Fiksu. Igaz, ez utóbbiakból rögtön 40 példányt is találtak, szemben a mostani Apple TV egyetlen találatával.

new-apple-tv--1722.0.0

Természetesen az ilyen naplófájlokból túl sok mindent nem tudunk meg az új készülékről, hiszen mind a bemutató dátuma, mind pedig a funkciólista egyelőre kérdéses. Az viszont borítékolható, hogy a közeljövőben érkezni fog az új modell. Az egyetlen kapaszkodót a Bloomberg múlt hónapban megszellőztetett, belsős személyektől származó információmorzsái jelentik.

Ezek alapján az új Apple TV elsősorban az Ultra HD 4K támogatással dobhat egy nagyobbat, amit ráadásul képes lesz jóval élénkebb színekben is sugározni – állítja a Bloomberg. Ez így teljesen reális, nyilván a 4K az az irány, amerre értelmes módon továbbfejlődhet a platform. A fejlesztéseknek minden bizonnyal új löketet adott, hogy az ex-Amazonos Timothy D. Twerdahl állt a Apple TV részleg élére.

Apple TV

Tim Cook korábbi nyilatkozataiból ítélve mindenesetre várhatóan egyre nagyobb hangsúlyt kap majd az egyelőre csak inkább „hobbiként” működő TV részleg. Érthető is: a folyamatosan érkező saját tartalmaknak kelleni fog egy megfelelő platform, az Apple TV pedig kéznél van, már csak fel kell fejleszteni olyan szintre, hogy minden potenciális vásárlóban felbuzogjon az Instant Get! faktor. Egyelőre ugyanis nem ez a helyzet, az előző negyedévben Luca Maestri, az Apple gazdasági ágazatvezetője csökkenő eladásokról számolt be.

Meglátjuk, mennyire tud majd ezen fordítani az ötödik generáció…

Forrás: Macrumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!