imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Érkezik a Nokia térkép iPhone-ra és iPadre


Az okostelefonok megjelenésével, szinte teljesen kipusztultak a GPS-ek, mivel rengetegen átálltak az okostelefonokon elérhető térképes navigációkra. Nemsokára akár a Nokia “HERE” névre hallgató appját is használhatjuk tájékozódásra.

Úgy látszik, térkép alkalmazásokból sosem elég. Valószínűleg a Nokia is így gondolja, ugyanis bejelentették, hogy a HERE névre (jelentése: ITT) keresztelt navigációs alkalmazásukat elkészítik iOS eszközökre is.

“A HERE nagyon pozitív fogadtatásban részesült az Android felhasználók körében, és rengeteg iOS felhasználó is érdeklődött az alkalmazásunk iránt,” írták egy céges blogpostban. “Értékeljük a hatalmas érdeklődést, ezért az iOS alkalmazásokat fejlesztő csapatunk gőzerővel dolgozik, hogy a HERE megjelenhessen 2015 elején iPhone-ra és iPadre.”

Sean Fernback a Nokia egyik vezetője is megszólalt ezzel kapcsolatban:

Meggyőződésem, hogy az emberek keresik az alternatívákat. A Google Maps egy elég jó megoldás a legtöbb embernek, hiszen a térképük elég jól működik, de már hosszú ideje ugyanúgy néz ki, és ugyanúgy működik.

A Nokia térképét mi még nem próbáltuk, de sokak szerint jobban használható mint a Google vagy az Apple térképe. Természetesen a Nokia HERE is rendelkezik hang alapú irányítással, és képes rá, hogy letöltsük a térképeket, így internet nélkül is használható. Kíváncsian várjuk a megjelenést, biztosan le fogjuk tesztelni, és megnézzük, hogy mennyivel tud többet a jelenleg is elérhető navigációs alkalmazásoknál.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!