imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Érkeznek a dalszövegek a Zene alkalmazásba Macen


Bár a második public béta még nem jelent meg a macOS 10.15.4 rendszerhez, a fejlesztői verzióból már lelkes felhasználók kitúrtak egy új funkciót, még pedig az iOS-ben már elérhető dalszövegek érkezését a Zene alkalmazásba Apple Music-előfizetők számára.

A funkció gyakorlatilag pepitában azt tudja, mint az iOS 13-mal már mobileszközökön is elérhető “kistestvére”: az éppen lejátszott dal szövege a zene ütemére fut végig a kijelzőn, gyakorlatilag egy fajta karaoke üzemmódban.

A Zene alkalmazás ablakába integrált playback szekcióban a felhasználók megtekinthetik a teljes dalszöveget és követhetik is, ahogy az ritmusra halad a kijelzőn.

A funkciót eredetileg egy Mike.Xu nevű Twitter-felhasználó szúrta ki:

Aztán persze mások is gyorsan lencsevégre kapták a működését:

A videón is jól látható jobb felső sarokban található szövegbuborék segítségével lehet ki- és bekapcsolni, hogy a szöveg együtt haladjon-e a zenével vagy csak manuálisan görgethető legyen.

Hátránya viszont, hogy csak Apple Music előfizetők számára érhető el a lehetőség és az is csak a vállalat által felhalmozott dalszövegekből. Mondjuk nem régen megvásárolták az egész Genius Lyrics történetet, úgyhogy biztosan lesz miből mazsolázni. Viszont bármilyen formán az Apple Music-ba importált zeneszámok esetén sajnos nem fog működni ez az opció.

 

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!