imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Lesznek “fekvő” alkalmazások iPhone 6-ra


Már csak egy nap van az iPhone 6 bemutatásáig, ilyenkor mindig felpörögnek a híroldalak. A legújabb iPhone 6-hoz kapcsolódó hír: érkeznek a fekvő módban is használható alkalmazások.

Steven Troughton-Smith talált rá a lehetőségre az iOS szimulátorban. Módosította a felbontást a John Gruber által jósolt 2208 x 1242 pixelre, így ki tudta próbálni, hogy milyenek az iPhone gyári alkalmazásai ha a telefon fekvő nézetben van.

Eddig ez a lehetőség csak iPadeken volt elérhető, de ezek szerint a nagyobb kijelzős iPhone-on is elérhető lesz. Kérdés, hogy ez a lehetőség csak az 5,5 hüvelykes iPhone 6-ban lesz elérhető, vagy akár használhatjuk majd így az alkalmazásokat a 4,7 hüvelykes modellben is. Egyelőre nagyon úgy néz ki, hogy csak az 5,5-ös iPhone 6 kapja meg a lehetőséget, mert a 4,7 hüvelykes kijelzőn már túl kicsik lennének a menü elemei ahhoz, hogy pontosan eltaláljuk őket az ujjunkkal. (Készítettünk egy fotót a 4,7-es iPhone 6 dummy készülékünkről, így a borítóképen láthatjátok hogyan nézne ki landscape módban például a “Telefon” alkalmazás.)

Így néznek ki az iPhone alkalmazások fekvő módban:

Landscape Game Center
Landscape Game Center
Landscape Telefon
Landscape Telefon
Landscape Naptár 1
Landscape Naptár 1
Landscape Naptár 1
Landscape Naptár 1

A mi álláspontunk itt a szerkesztőségben továbbra is egyértelmű, és még amiatt sem lennénk hajlandóak 5,5 inches iPhone-t vásárolni, ha csak az 5,5-ös modellen érhetnénk el fekvő alkalmazásokat, de mondjátok el kommentekben, hogy mi a ti véleményetek. Hiányzanak a fekvő appok, és ha igen, akkor használnátok emiatt 5,5 hüvelykes lapát telefont?

Forrás: 9to5mac

A holnapi Apple-bemutatót természetesen élőben közvetítjük itt az iMagazinon is a Handras.hu és Plastik Media blogokkal együttműködve, 18:00 órától.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!