imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Érkezőben az új Apple termék, zajlanak a tágyalások a beszállítókkal


A Bloomberg információi szerint az Apple egy jövendőbeli rejtélyes beszállítóval tárgyalt, aki a kiterjesztett valósággal operáló Apple Glasses-hoz szállít majd alkatrészeket. Nocsak, nocsak, végre közeledik egy igazán izgalmas “one more thing”?

Elég sok különböző forrásból származó híresztelés kapott szárnyra az elmúlt évben az Apple Glasses-t illetően. Volt, aki már azt is tudni vélte, hogy a Carl Zeiss-szel közösen készítheti majd AR szemüvegét az Apple, valamit a Vrvana, kiterjesztett valóság készülékekkel, illetve a SensoMotoric, szemkövetéssel foglalkozó cégek felvásárlása is gyanús beruházásnak tűnik. A helyzet akkor kezdett igazán komolyra fordulni, amikor a nagyágyú Apple-jós, Mark Gurman is beszállt a buliba tavaly november elején.

Egy kis frissítés azoknak akik lemaradtak a hírről: Gurman szerint az Apple mostanában pörgeti fel a kutatás-fejlesztéseket, és ha minden jól megy 2019-re kész lesz a szükséges technológiákkal, amiből 2020-ra forgalmazható termék lesz. Ez az optimista becslés, a szakértő szerint simán várhatóak csúszások. Ha viszont egyszer megérkezik, akkor a szemüveg:

  • önálló kijelzővel
  • saját, direkt erre a célra fejlesztett dedikált chipekkel
  • és különálló operációs rendszerrel fog rendelkezni, amely állítólag az rOS (reality Operating System) nevet kapta a keresztségben.

A mostani, szintén Gurmantól származó hír ugyanezt az aránylag előrehaladott előkészületi állapot erősíti meg:

A CES alatt, a legnagyobb játékosok, mint amilyen az Apple, a Facebook és a Google képviselői találkoztak az AR szemüvegek gyártásához szükséges alkatrészek beszállítóival – árulta el egy, a tárgyalásokat ismerő forrás.

A Google egyszer már próbálkozott a koncepcióval.

Az elmondottak alapján tehát nemcsak arra következtethetünk, hogy valóban készülőben van az a szemüveg, hanem arra is, hogy az Apple valószínűleg nem lesz vele egyedül a piacon. További részletek, illetve az, hogy pontosan miről szólt a tárgyalás nem szivárogtak ki.

Azt, hogy nem holmi pletykáról van szó – azon felül, hogy Gurmantól, az egyik legmegbízhatóbb forrától származik az információ – Tim Cook korábbi szavai is erősítik:

Annyit elárulhatok, hogy jelenleg nem létezik a megfelelő minőségű technológia ehhez. Bármit, amit a közeljövőben látni fogsz a piacon, nem lesz olyan, amivel akármelyikünk is meg lenne elégedve az Apple-nél. Sőt azt gondolom, az emberek többsége sem lesz megelégedve. Le***juk (itt a “don’t give a rat’s [ass]” kifejezést használta, ami az angol szlengben körülbelül a lefordított magyar kifejezést jelenti, talán egy kicsit enyhébben – a szerk.), hogy elsők legyünk, a legjobbak akarunk lenni.

A kiterjesztett valóságot használó szemüveg állítólag egyike a misztikus T288-as kódnéven futó projekteknek. A jelentések szerint ugyanaz a csapat dolgozik a készüléken, akik az ARKitet fejlesztették. A szoftvermérnökök végleges készülék hiányában elvileg HTC Vive eszközökön végzik a rOS megalapozást.

Forrás: Macrumors

Ha testen hordozható Apple-készülékre vágysz, nem kell 2020-ig várnod. Az Apple Watch már most is elég sok okosságot tud, és ez a jövőben várhatóan hatványozottan így lesz.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!