imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

Értesítésekre felvillanó Apple logó érkezhet?


Látod magad előtt, ahogy minden értesítésnél, hívásnál vadul izzani kezd a telefonod hátulján lévő alma, ráadásul az általad beállított színben? Egyelőre mi sem, de az Apple-nél már dolgoznak az ügyön!

Egy érdekes szabadalmi bejegyzést tett közzé az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatala, méghozzá néhány napja. A szabadalom alapján az Apple egy olyan megoldáson dolgozhat, mely szerint a hátlapon lévő alma logó értesítéskor, beérkező hívásnál, emlékeztető esetén a felhasználó által meghatározott módon jelezzen.

Bár rengeteg olyan szabadalom érkezik az Apple-től, mely a tervezőasztalon marad, maga az alapötlet nem új, többen is használják már a piacon. A Razer és a Motorola is készített már olyan telefont, ahol a hátlapon lévő logót egyfajta értesítési visszajelzésre használták. Igaz, ismerve a cupertinóiakat, itt is valami egyedivel, innovációval próbálkoznának.

Az egyik ilyen lehet, hogy a szabadalom szerint a fejlesztés része lenne, hogy a visszajelzést maga a felhasználó is kedve szerint konfigurálhassa. Olyan paraméterek lennének állíthatóak, mint a szín, a telítettség, a tükröződés, de még különböző effektekkel is meg lehetne spékelni a dekorációs elemet. Azért írtam így, mert bár adott lenne, hogy az alma villogjon, a szabadalom csupán a készülék házát jelöli meg, mint az új funkció helyét.

Ez az egész természetesen a szokásokhoz híven kellő szkepticizmussal kezelendő, hisz egyelőre nehezen elképzelhető, hogy az Apple piacra dobjon egy olyan eszközt, melyet bárki, bármilyen módon, a saját ízlése szerint láthat el. Mondjuk neonsárga logóval. Még akkor sem, ha a bejegyzés nem kizárólag iPhone-t, hanem eszközt említ, tehát akár iPad-re vagy Mac-re, Macbook-ra is vonatkozhat.

Mindenesetre izgalmasan várjuk a folytatást, amint új információk derülnek ki, mindenképp jelentkezünk a hírekkel.

Forrás: appleinsider

Szerinted valóban piacra dobna az Apple egy ilyen megoldást?

 

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!