imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesítésekre felvillanó Apple logó érkezhet?


Látod magad előtt, ahogy minden értesítésnél, hívásnál vadul izzani kezd a telefonod hátulján lévő alma, ráadásul az általad beállított színben? Egyelőre mi sem, de az Apple-nél már dolgoznak az ügyön!

Egy érdekes szabadalmi bejegyzést tett közzé az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatala, méghozzá néhány napja. A szabadalom alapján az Apple egy olyan megoldáson dolgozhat, mely szerint a hátlapon lévő alma logó értesítéskor, beérkező hívásnál, emlékeztető esetén a felhasználó által meghatározott módon jelezzen.

Bár rengeteg olyan szabadalom érkezik az Apple-től, mely a tervezőasztalon marad, maga az alapötlet nem új, többen is használják már a piacon. A Razer és a Motorola is készített már olyan telefont, ahol a hátlapon lévő logót egyfajta értesítési visszajelzésre használták. Igaz, ismerve a cupertinóiakat, itt is valami egyedivel, innovációval próbálkoznának.

Az egyik ilyen lehet, hogy a szabadalom szerint a fejlesztés része lenne, hogy a visszajelzést maga a felhasználó is kedve szerint konfigurálhassa. Olyan paraméterek lennének állíthatóak, mint a szín, a telítettség, a tükröződés, de még különböző effektekkel is meg lehetne spékelni a dekorációs elemet. Azért írtam így, mert bár adott lenne, hogy az alma villogjon, a szabadalom csupán a készülék házát jelöli meg, mint az új funkció helyét.

Ez az egész természetesen a szokásokhoz híven kellő szkepticizmussal kezelendő, hisz egyelőre nehezen elképzelhető, hogy az Apple piacra dobjon egy olyan eszközt, melyet bárki, bármilyen módon, a saját ízlése szerint láthat el. Mondjuk neonsárga logóval. Még akkor sem, ha a bejegyzés nem kizárólag iPhone-t, hanem eszközt említ, tehát akár iPad-re vagy Mac-re, Macbook-ra is vonatkozhat.

Mindenesetre izgalmasan várjuk a folytatást, amint új információk derülnek ki, mindenképp jelentkezünk a hírekkel.

Forrás: appleinsider

Szerinted valóban piacra dobna az Apple egy ilyen megoldást?

 

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!