imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

És az idei év hülye tolvaja díjat kapja…


… az az enyveskezű szerencsétlen, aki miután ellopott egy iPhone-t, ráírt a tulajra Facebookon, hogy legyen kedves elküldeni a jelszavát az iCloudhoz, mert nem tudja használni a lopott telefont. Majd még ő volt felháborodva. 10/10.

A történet minden sora aranyat ér, úgyhogy figyelmesen hallgassátok a mestertervet. Egy angol pszichológus hallgató, Beth Freestone iPhone-ját egyik éjjel ellopták Manchesterben. Pár hónappal később egy nem várt üzenet fogadta Facebookon. Az állítólagos “megtaláló” kereste, de olyan szöveggel, hogy azt jobb ha egy az egyben közöljük. Szabadfordításban körülbelül:

Szia, remélem nem gond, ha megkérdezem, de van itt ez a telefon, amit kaptam, és szerintem te vesztetted el. Csak két hétig használnám, amíg az egyém szervízben van, viszont nem tudom használni az iCloud jelszó nélkül. Lehetne, hogy megadod nekem, így ki tudnék jelentkezni a fiókodból, és be tudnék lépni a saját accountommal. Köszi előre is, xy.

 

Azért hozzá kell tenni, hogy valószínűleg az eredeti tulaj sem volt a helyzet magaslatán. Bár a jelszót nem adta meg, de lebeszélte a kedves megtalálóval, hogy fizeti a körülbelül 2 500 forintos postaköltséget, amiből visszajuttathatja hozzá a készüléket. Mit ad Isten, ebből az lett, hogy a tolvaj eltette a pénzt, nem küldte vissza a telefont, de legalább le is tiltotta Freestone-t.

A tiltást azonban megelőzte egy hasonlóan szórakoztató beszélgetés is. A rendőrség említésére például így reagált jószándéktól vezérelt elkövető:

Sz*rt sem érsz azzal, ha a rendőrséget hívogatod, mivel nem loptam el a telefont, és ne is próbálj fenyegetni, meg rejtett számról hívogatni, csak a pénzedet pazarlod.

És itt még nincs vége a műsornak. Postafordultával már jött is a következő üzenet:

El lesz küldve, amikor el lesz küldve. Az nem bűntény, hogy megtaláltam, nem loptam el. Szívességet teszek neked, de ha továbbra is zaklatni fogsz, akkor megy a kukába.

T  Ö  K  É  L  E  T  E  S

Forrás: Cult of Mac

Freestone bevallotta, hogy nem volt bekapcsolva a készülékén a Find my iPhone funkció. Ne legyél olyan mint Freestone. Kapcsold be a Find my iPhone-t!

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!