imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Apple Watch

eSIM lesz az LTE-s Apple Watch-ban


Kuo jelentése szerint az új Apple Watch tényleg nagy durranás lesz: valóban érkezik az LTE-s változat, azonban egyelőre akad majd egy-két kitétel. A KGI elemzője mobilhálózaton való telefonálásra és Android kompatibilitásra nem számít; nézzük, mit lehet tudni az Apple Watch Series 3-ról.

A közelmúltban röppent fel a hír, miszerint szeptember érkezhet az Apple Watch harmadik generációja, ami már önmagában is képes lesz mobiladat küldésére és fogadására. Egész pontosan Kuo (KGI) és Gurman (Bloomberg), a két leghitelesebb Apple-szaki várja a két új verziót: egy cellulárosat és egy a nélkülit. Állítólag a celluláros modell kizárólag LTE hálózatra lesz képes csatlakozni, a 3G támogatás kimarad. Ami még ennél is érdekesebb, hogy jó eséllyel nem fizikai SIM kártya kerül az Apple Watch-ba, hanem egy előre beépített eSIM egység.

Apple Watch

Ennek elsősorban helytakarékosság szempontjából van jelentősége, idővel az iPhone-okban is lecserélheti az Apple a SIM-tálcát egy ilyen modulra. Persze ez nem új dolog, néhány iPad Pro modell már megkapta ezt az újdonságot, illetve bárki használhatja az Apple SIM szolgáltatást is, még akkor is, ha csak hagyományos celluláros iPaddel rendelkezik (ez a funkció a következőkkel kompatibilis: iPad mini 3, 4, 5. generációs iPad, iPad Air 2 és 12,9”-os 1. generációs iPad Pro).

A dolog lényege, hogy ha külföldre utazik valaki, akkor az Apple SIM-partnereken keresztül vásárolhat magának adatcsomagot. Beépített eSIM esetén adott a dolog (9,7”-os, 10,5”-os és 2. generációs 12,9”-os iPad Pro), régebbi celluláros modelleknél pedig egy helyi Apple Store-t meglátogatva vásárolhatunk hagyományos mobilkártyát. A szolgáltatás jelenleg 180 országban működik és kizárólag mobilinternetezni lehet vele.

Ilyen módon egyelőre még az Apple Watch-csal sem lehet majd telefonálni iPhone nélkül. Igazából semmi technikai akadálya nem lenne, Kuo szerint csupán arról van szó, hogy az Apple első körben az adatátvitelt szeretné tökéletesíteni és később akár lehetővé tehetik a hagyományos mobilhívásokat iPhone-tól függetlenül. Azt nem tudni, hogy mi a helyzet az olyan VoIP szolgáltatásokkal, mint a FaceTime vagy a Skype.

Elképzelhető, hogy ezt is korlátozzák, bár nem tudom elképzelni azt az élethelyzetet, amiben szükség lehet ilyenre. De akkor mégis mire lehet jó az LTE-s Apple Watch? Például streaming szolgáltatásokhoz, mint az Apple Music vagy a Spotify, illetve ezzel egy lépéssel közelebb kerülhet az eszköz ahhoz, hogy kompatibilissé tegyék androidos mobilokkal is, habár Kuo cáfolja, hogy ez idén megtörténne. A KGI elemzője méretbeli változtatásra sem számít, szerinte a megszokott 38 és 42 mm-es modellekre lehet készülni.

Forrás: 9to5mac

Apple Watch a munkába, az edzőterembe vagy a mindennapokra? Minden helyzetre megtalálod az ízlésedhez alkalmazkodó darabot, az iSTYLE kínálatából most rengeteg akciós Apple Watch közül válogathatsz!

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!