imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Eszközök szinkronizálása iTunes használata nélkül


A macOS Catalina érkezésével új korszak kezdődött az iTunes életében, ugyanis egyszerűen kihagyták az új operációs rendszerből. Nézzük, mihez kezdjünk, ha ennek ellenére szükségünk lenne néhány megszokott funkcióra!

A legújabb Mac frissítést, a Catalinát használók már jól tudják, milyen az élet iTunes nélkül. Az Apple ugyanis több részre bontotta a régóta használt programot: a zenék az Apple Musicban, a megnézhető tartalmak az Apple TV-ben, a podcastok az Apple Podcastok alkalmazásban, a hangoskönyvek pedig az Apple Könyvek appban találhatóak meg mostantól.

Ezzel egy sokkal letisztultabb, gyorsabb, átláthatóbb, és nem mellesleg fejledtebb rendszert kapunk. Raádásul mostantól csak azt az alkalmazást kell megnyitni, amit éppen használni szeretnénk, cserébe az sokkal inkább az adott tartalomhoz, valamint a felhasználói igényekhez szabott, mint az eddigi megoldás.

Sokan azonban egyetlen dologra használták eddig az iTunest, ez pedig az iPod, iPhone vagy iPad szinkronizálása, vagy annak kezelése volt. Ehhez a lehetőséghez nem kaptunk külön alkalmazást, ennek ellenére kellően átlátható maradt minden. Mindezt mostantól a Finderben kell elvégezni, ám maga a művelet ugyanolyan könnyű, gyors és egyértelmű, igazán a gombok sem nagyon változtak.

Amit a Finder segítségével szinkronizálhatsz:

  • Albumok, zenék, lejátszási listák, filmek, TV műsorok, podcastok, könyvek, hangoskönyvek
  • Fotók, videók
  • Kontaktok, naptárbejegyzések

Szinkronizálás a Finder használatával:

  1. Nyisd meg a Findert, majd csatlakoztasd az iPhonet, iPadet
  2. A bal oldali sávban válaszd ki az eszközt
  3. Kattints a jobb alsó sarokban lévő Szinkronizálás gombra

Ezen felül akár külön-külön is szinkronizálhatod a tartalmaid. Ehhez nem kell mást tenned, mint megnyitni az adott fület (pl. Zene vagy Podcastok), majd kipipálni az első sorban lévő üres boxot. Ezután az adott tartalomhoz megjelenő beállításokat kell elvégezned, majd a jobb alsó sarokban lévő Szinkronizálás gombra kattintani, és kész is.

A Finderben természetesen nem csak a szinkronizálást oldhatjuk meg. Itt készíthetünk a gépünkre vagy az iCloud fiókunkba biztonsági mentést, frissíthetjük az eszközünk operációs rendszerét, illetve itt tudunk végrehajtani akár egy visszaállítást is.

Te már a Catalinát nyúzod vagy még egy korábbi OS van a gépen?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!